TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei

Autori \ Adrian Bejan
Vezi toate produsele

Vezi toate produsele

Adrian Bejan e profesor universitar cu importante contribuții în termodinamică. După studii la Institutul de Tehnologie din Massachussets, și-a început cariera de cercetător la Universitatea din California, Berkeley, și-a continuat-o la Universitatea din Colorado, Boulder, iar în 1984 a fost numit profesor plin la Universitatea Duke, unde ocupă poziția de „Distinguished Professor“.

Este autorul a numeroase articole de specialitate și cărți, între care: Entropy Generation through Heat and Fluid FlowConvection Heat TransferAdvanced Engineering ThermodynamicsEntropy Generation MinimizationShape and Structure from Engineering to NatureDesign with Constructal TheoryDesign in Nature: How the Constructal Law Governs Evolution in BiologyTechnology and Social Organization și The Physics of Life: The Evolution of Everything.

Este laureat al Medaliei Benjamin Franklin, Premiului Humboldt, Premiului Academiei de Științe din Turcia, iar în 2020 i s-a conferit din partea președintelui Franței titlul de Cavaler al Ordinului Palmes Académiques.