TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei

Autori \ Manuela Tăbăraş

Studii: A absolvit Facultatea de Drept a Universității din București în anul 1998. Doctor în drept Academia de Studii Economice/ Universitatea „Titu Maiorescu” din anul 2010, sub coordonarea științifică a prof. univ. dr. Smaranda Angheni. A urmat cursurile postuniversitare de specializare în domeniul dreptului privat organizate de Universitatea din București (1999/2000), cursurile post-universitare de specializare în psiho-pedagogie și metodologie ale Universității din București (2001), programul studiilor de master Dreptul afacerilor organizat de Universitatea „Titu Maiorescu” (2002/2004), studiile postuniversitare organizate de World Intellectual Property Organization, Geneva, Confederația Elvețiană (2004), cursurile de Metodologia învățământului la distanță organizate de Massey University – New Zealand (2002) și Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Juridic Superior (ARACIS) (2021), cât și peste alte 10 programe de formare ulterioare și schimburi de experiență profesională prin Proiecte PODRU/ Erasmus, cursuri de competență lingvistică ( British Council etc.).

Activitate profesională: Formator la Institutul Notarial Român – INR – pregătire inițială și pregătire continuă (din 2014 până în prezent), Formator la Institutul Național de Pregătire Profesională a Avocaților – formare inițială (din 2000 până în prezent), activitate didactică îndelungată, începând cu anul 1999 (preparator universitar din anul 1999, asistent universitar din anul 2002, lector universitar din anul 2007 și conferențiar universitar din anul 2012), cadru didactic asociat la universități din țară și străinătate (Academia de Studii Economice și Faculté de Droit, d'Economie et de Gestion, L'Université d'Orléans, Franța). Fost avocat în Baroul București (în perioada 1998-2007), în prezent notar public (din 2008 până în prezent), cadru didactic cooptat în comisii de elaborarea de subiecte de concurs/examen, respectiv de soluționare a contestațiilor din cadrul concursului de admitere în profesie/schimbare a sediilor – Institutul Notarial Român (din 2014);. Secretar de redacție – Analele UTM – Facultatea de Drept (2002-2007), Secretar de catedră, Director departament ID (2002-2007), membru Senat, Comisie de etică și disciplină, Consiliul de Administrație – Universitatea „Titu Maiorescu”, Prodecan (2007-2008), Decan – Facultatea de Drept a Universității „Titu Maiorescu” (2020 - prezent), membru în asociații profesionale nationale și internaționale.

Publicații: Autoare a numeroase studii și articole publicate în reviste de specialitate printre care: Teza de doctorat: Obligațiile și răspunderea asiguratorului în contractul de asigurare; Legislația asigurărilor și reasigurărilor în România. Comentarii și explicații, Ed.CH Beck, Legislația asigurărilor și societăților de asigurare, Ed. Wolters Kluwer, Dreptul asigurărilor – curs de învățământ la distanță, Ed. Renaaissance, București; Noua asigurare RCA și sistemul bonus-malus. Implicații teoretice și practice ale noilor norme de asigurare, Curierul judiciar, nr. 1/2010, Ed. CH Beck, București; Fundamentele răspunderii asiguratorului, Analele Universității Titu Maiorescu; Principiile răspunderii juridice a asiguratorului, Revista Română de Drept al Afacerilor nr. 5/2006, Ed. Wolters Kluwer; Contractul de asigurare, contract de adeziune sau negociat?, Curierul Judiciar nr. 11/2006, Ed. CH Beck, București; Acoperirea riscului de insolvabilitate generală, Curierul Judiciar nr. 9/2006, Ed. CH Beck; Teste grilă pentru examenele de an, licență și admitere în profesiile juridice. Drept civil. Drept procesual civil. Drept penal. Drept procesual penal, Ed. Hamangiu, (2015 până în prezent); Organizarea magistraturii, avocaturii, a activității consilierilor juridici, a activității notariale și a executorilor judecătorești, Ed. Universității Titu Maiorescu; Teoria generală a dreptului II. Organizarea și administrarea justiției și Organizarea profesiilor juridice, Ed. Universității Titu Maiorescu; Contracte speciale, Ed.CH Beck; Contractele mileniului III, Ed. Rentrop&Straton Grup de editură și consultanță în afaceri; Consilier: Modele de contracte și formulare de procedură juridică, Ed. Rentrop & Straton Grup de editură și consultanță în afaceri; Daune-interese. Dobânzi. Penalități. Răspunderea contractuală, Ed. C.H. Beck, București; Cadastru și publicitate imobiliară. Culegere de practică judiciară, Ed. CH. Beck; Excepții de fond în procesul civil, Ed. C.H. Beck; Contestația la executare, Ed. C.H. Beck, București; Buletinul Jurisprudenței Înaltei Curți de Casație și Justiție (Curtea Supremă de Justiție), Ed. All Beck, Enciclopedia Juridică Română, vol. I – Ed. Universul Juridic.

Actualizat aprilie 2022