TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Zorba grecul
Zorba Grecul Zorba Grecul
Nikos Kazantzakis

În foarte puține cazuri pot spune că și cartea și filmul mi-au plăcut la fel de mult, iar acesta este unul dintre ele.       Povestea lui Zorba, bărbatul puternic și plin de pasiune, și-al tânărului lui prieten intelectual m-a cucerit atât în scris, cât și pe ecran. De fiecare dată când mă gândesc la acest roman devin melancolică și vreau să-l citesc din nou.

Tânărul intelectual, naratorul cărții, povestește cum l-a cunoscut pe Zorba, cum s-a născut prietenia dintre ei și cum au ajuns să petreacă timp împreună și să poarte discuții profunde. Zorba îl cucerește pe acest tânăr cu dragostea și respectul față de viață pe care le manifestă în orice circumstanță. Cei doi sunt complet diferiți unul față de celălalt, tânărul fiind cerebral, o fire stabilă și reținută, iar Zorba pasional, o fire excentrică și explozivă. În timp ce tânărul analizează fiecare amănunt al vieții, Zorba își trăiește din plin viața și-i oferă prietenului său un model de urmat.

Zorba este unul dintre cele mai cunoscute și iubite personaje din literatura secolului XX, și citind acest roman, citind despre Zorba, parcă simți cum te cuprinde o poftă cumplită de viață.

Comentarii

ARTICOLE SIMILARE

Obosit de viaţă, obosit de moarte Obosit de viaţă, obosit de moarte Obosit de viaţă, obosit de moarte Mo Yan
Mo Yan trebuie neapărat citit, dacă nu pentru stilul fascinant și imaginile magice și...
Micul Prinț Micul Prinț. Ediție pop-up (text integral) Micul Prinț. Ediție pop-up (text integral) Antoine de Saint-Exupéry
„Micul Prinț” este, poate, cea mai iubită carte cu ilustrații din lume....
Tabăra Tabăra Tabăra Louis Sachar
„Tabăra” este un roman plin de aventuri, dar diferit de tot ce am citit...
Emil și detectivii Emil şi detectivii Emil şi detectivii Erich Kästner
„Emil și detectivii”, una dintre cele mai iubite cărți de copii ale...
Inimă de cerneală Inimă de cerneală. Trilogia Lumea de cerneală (Vol. 1) Inimă de cerneală. Trilogia Lumea de cerneală (Vol. 1) Cornelia Funke
În „Inimă de cerneală” este vorba despre aventurile fantastice ale...