TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Zenobia
Zenobia (Top 10+) Zenobia (Top 10+)
Gellu Naum

Poate fi Paradisul în mlaștini? Dar în tumultul orașului? Oare și în întunericul unui coridor? Sau poate în verticalitatea unei scări spre niciunde? Paradisul poate fi oriunde se află Zenobia, sau oriunde Gellu o caută pe Zenobia.

 

Acest roman-poetic, sau cum ar spune însuși autorul, acest pohem de iubire, este cea mai frumoasă și sinceră autobiografie din literatura română. Este, totodată, definiția suprarealismului naumian și apogeul poeticii sale. De la primele cuvinte, cititorul este răpit într-un vârtej magic în care logica firească a lucrurilor și a vieții se suspendă fără revers. Somnul și trezvia se confundă, moartea și viața  joacă leapșa prin trupurile oamenilor, iar fiecare cuvânt poate fi un izvor nesecat de sensuri.

 

O lectură unică, o scriitură unică, un autor fără de seamăn, o poveste de dragoste fără cusur, o lume care există fără a exista și tu, cititorule ce nu te vei răgăsi decât după ce te vei fi pierdut în acest vârtej - labirint de stări și cuvinte. 

Comentarii

comments powered by Disqus

ARTICOLE SIMILARE

Calitatea luminii Calitatea luminii Calitatea luminii Mircea Pricăjan
Despre sarcină, nașterea și creșterea copilului în primii ani de viață s-au...
Munca Munca Munca Mitoş Micleuşanu
Volumul de versuri Munca, purtând semnătura Micleușanu M., nimeni altul...
Jacques și stăpânul său Jacques și stăpânul său Jacques și stăpânul său Milan Kundera
Piesa de teatru Jacques și stăpânul său este, după spusa lui Kundera...
Cuvinte în negativ. Eseuri de psihanaliză Cuvinte în negativ. Eseuri de psihanaliză Cuvinte în negativ. Eseuri de psihanaliză Daniela Luca
Cu siguranță lumea cărților nu ar putea exista fără cititori, așa cum lumea...
Dumnezeu poet şi protector al lumii Dumnezeu poet şi protector al lumii Dumnezeu poet şi protector al lumii Nicolae Coande
Cartea lui Nicolae Coande, purtând subtitlul Eseuri despre întoarcerea...