TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Wonder Woman. Terra Unu

Nu am idee de ce, însă Wonder Woman nu m-a interesat niciodată. Știam benzile, știam puțin din poveste, însă erau supereroi mult mai întunecați care îmi plăceau și care îmi mâncau timpul liber. Însă m-am bucurat să văd că apare la noi, la editura Grafic, un prim volum din seria semnată de Grant Morrison, un veteran al benzilor desenate și un scriitor grozav. Evident, apariția acestui volum coincide, deloc întâmplător, cu apariția filmului care o are în prim-plan pe Wonder Woman. Filmul nu m-a impresionat, banda, care stă cumva la bazele filmului, pare mai bună.

Cei care vor pune mâna pe acest album vor afla originea personajului, poveștile despre insula secretă, puterile Dianei și ale Hipollitei, amestecul de mitologie europeană cu civilizație americană. Fără să fie o surpriză, povestea e logică și coerentă. O fac mai greu de citit desenele lui Yanick Paquette care aglomerează în culori țipătoare o mulțime de cadre derutând ochiul în încercarea de a găsi logica liniară. Însă amestecul acesta aparent haotic își are propriul sens și, dacă e să mă întrebe cineva, trimiterile dinspre prezentul poveștii către peripețiile mitologice sunt excelente și reprezintă punctul forte a poveștii.

Altfel, o poveste despre bine, despre naivitate și răul care mocnește ascuns, dar mai ales povestea maturizării acestui personaj care va evada de pe insula eternă a amazoanelor pentru a descoperi un pământ devastat de conflicte și mai ales muritor. Însă va descoperi și ceea ce stă la bazele puterii sale supraumane, un adevăr ascuns cu dibăcie timp de multe secole de către propria familie. Trecerea de la Diana la Wonder Woman, chiar dacă e bruscă și dureroasă, va da naștere multor aventuri viitoare, pe care abia aștept să le vad traduse și la noi. Până atunci, puneți mâna pe banda asta. E editată excelent și, mai ales, nu e scumpă.

Comentarii

ARTICOLE SIMILARE

În inima țării În inima țării În inima țării J.M. Coetzee
Cel mai recent roman tradus la noi din opera lui Coetzee este unul dintre romanele de...
Proscrișii Proscrişii Proscrişii S.E. Hinton
Știu că în colecția Cărți Cult a editurii Art găsești o selecție de...
Pădurea. Instrucțiuni de folosire Pădurea Pădurea Peter Wohlleben
Îmi plac pădurile, locuiesc la marginea unei păduri, și cu toate acestea nu sunt...
Numele meu este Anton Numele meu este Anton Numele meu este Anton Geo Dinescu
Anton e un puști retras care va deveni încet, încet un tânăr timid,...
Șapte ani buni Șapte ani buni Șapte ani buni Ioana Miruna Voiculescu
Încerc să îmi dau seama cum să vă recomand această carte. Mie mi-a atras...