TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Wonder Woman. Terra Unu

Nu am idee de ce, însă Wonder Woman nu m-a interesat niciodată. Știam benzile, știam puțin din poveste, însă erau supereroi mult mai întunecați care îmi plăceau și care îmi mâncau timpul liber. Însă m-am bucurat să văd că apare la noi, la editura Grafic, un prim volum din seria semnată de Grant Morrison, un veteran al benzilor desenate și un scriitor grozav. Evident, apariția acestui volum coincide, deloc întâmplător, cu apariția filmului care o are în prim-plan pe Wonder Woman. Filmul nu m-a impresionat, banda, care stă cumva la bazele filmului, pare mai bună.

Cei care vor pune mâna pe acest album vor afla originea personajului, poveștile despre insula secretă, puterile Dianei și ale Hipollitei, amestecul de mitologie europeană cu civilizație americană. Fără să fie o surpriză, povestea e logică și coerentă. O fac mai greu de citit desenele lui Yanick Paquette care aglomerează în culori țipătoare o mulțime de cadre derutând ochiul în încercarea de a găsi logica liniară. Însă amestecul acesta aparent haotic își are propriul sens și, dacă e să mă întrebe cineva, trimiterile dinspre prezentul poveștii către peripețiile mitologice sunt excelente și reprezintă punctul forte a poveștii.

Altfel, o poveste despre bine, despre naivitate și răul care mocnește ascuns, dar mai ales povestea maturizării acestui personaj care va evada de pe insula eternă a amazoanelor pentru a descoperi un pământ devastat de conflicte și mai ales muritor. Însă va descoperi și ceea ce stă la bazele puterii sale supraumane, un adevăr ascuns cu dibăcie timp de multe secole de către propria familie. Trecerea de la Diana la Wonder Woman, chiar dacă e bruscă și dureroasă, va da naștere multor aventuri viitoare, pe care abia aștept să le vad traduse și la noi. Până atunci, puneți mâna pe banda asta. E editată excelent și, mai ales, nu e scumpă.

Comentarii

ARTICOLE SIMILARE

Băiatul sălbatic Băiatul sălbatic Băiatul sălbatic Paolo Cognetti
Scriitorul italian Paolo Cognetti, câștigător deja al premiul Strega, revine pe...
Cântec lin Cântec lin Cântec lin Leïla Slimani
Romanul Leïlei Slimani începe brusc și violent cu o crimă...
Și, deodată, cineva bate la ușă Și, deodată, cineva bate la ușă Și, deodată, cineva bate la ușă Etgar Keret
Citindu-i volumul de memorii și eseuri apărut deja la Humanitas (Șapte ani buni), eram...
Acum nici tăcerea nu-ți mai aparține Acum nici tăcerea nu-ți mai aparține Acum nici tăcerea nu-ți mai aparține Aslı Erdoğan
Pe data de 17 august 2016, Aslı Erdoğan, alături de alți membri ai...
Mitologia nordică Mitologia nordică Mitologia nordică Neil Gaiman
Neil Gaiman este unul dintre scriitorii mei preferați când vine vorba de fantasy...