TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Watchmen
Watchmen Watchmen
Dave Gibbons

Eu am Watchmen în original și este una dintre benzile desenate favorite. Filmul nu m-a încântat, însă banda desenată în care scenarist este Moore și ilustrator Dave Gibbons mi-a rămas, și-mi va rămâne, în topul celor mai mișto comics-uri citite vreodată.

Niciodată nu mi-a fost dat să întâlnesc atâtea personaje excelent construite, aproape perfect, într-o singură bandă desenată. Personajele extraordinare, povestea profundă, dialogurile cizelate, acțiunea rapidă, toate aceste elemente fac din Watchmen un titlu pe care cine nu-l citește, îndrăznesc să spun, nu se numește cititor adevărat. Aș îndrăzni chiar a spune că atât Watchmen cât și V de la Vendetta ar trebui să se regăsească în lista de cărți care trebuie citite într-o viață, indiferent de sunt ele 50, 100 sau 1000.

Din 1986 și până-n prezent, Watchmen a reușit să rămână o adevărată piatră de hotar și punct de referință pentru industria benzilor desenată și pentru arta pe care o reprezintă.

Mă uit pe coperta a patra a ediției pe care o am și New York Times Book Review scriu despre Watchmen: „Remarcabil... Profilul psihologic al personajelor din Watchmen este uimitor de complex.”, o remarcă ce, în doar câteva cuvinte, reușește să cuprindă profunzimea rezultatului muncii lui Moore și Gibbons.

Comentarii
Articole similare
Povești dintr-o pădure 'naltă Povești dintr-o pădure 'naltă Povești dintr-o pădure 'naltă Shaun Micallef
Este o adevărată modă să rescrii poveștile clasice. Unele variante sunt reușite,...
Ura cu care loveşti Ura cu care lovești Ura cu care lovești Angie Thomas
THUG  este prescurtarea de la The Hate U Give, este un joc de cuvinte inventat...
Un proiect sângeros Un proiect sângeros Un proiect sângeros Graeme Macrae Burnet
Tânărul de șaptesprezece ani, Roderick Macrae, este autorul unei triple crime...
O viață măruntă O viață măruntă O viață măruntă Hanya Yanagihara
Patru prieteni, Jude, Willem, JB și Malcolm, patru tineri cu ambiții mari, uniți de...
Io contra Statele Unite ale Americii Io contra Statele Unite ale Americii Io contra Statele Unite ale Americii Paul Beatty
Io este fiul unui sociolog de culoare controversat și a crescut fiind subiectul unor...