Watchmen

Vlad Zver
Vlad Zver 17 Iulie, 2018
813

Eu am Watchmen în original și este una dintre benzile desenate favorite. Filmul nu m-a încântat, însă banda desenată în care scenarist este Moore și ilustrator Dave Gibbons mi-a rămas, și-mi va rămâne, în topul celor mai mișto comics-uri citite vreodată.

Niciodată nu mi-a fost dat să întâlnesc atâtea personaje excelent construite, aproape perfect, într-o singură bandă desenată. Personajele extraordinare, povestea profundă, dialogurile cizelate, acțiunea rapidă, toate aceste elemente fac din Watchmen un titlu pe care cine nu-l citește, îndrăznesc să spun, nu se numește cititor adevărat. Aș îndrăzni chiar a spune că atât Watchmen cât și V de la Vendetta ar trebui să se regăsească în lista de cărți care trebuie citite într-o viață, indiferent de sunt ele 50, 100 sau 1000.

Din 1986 și până-n prezent, Watchmen a reușit să rămână o adevărată piatră de hotar și punct de referință pentru industria benzilor desenată și pentru arta pe care o reprezintă.

Mă uit pe coperta a patra a ediției pe care o am și New York Times Book Review scriu despre Watchmen: „Remarcabil... Profilul psihologic al personajelor din Watchmen este uimitor de complex.”, o remarcă ce, în doar câteva cuvinte, reușește să cuprindă profunzimea rezultatului muncii lui Moore și Gibbons.

Descoperă plăcerea de a găti fără zahăr
Cartepedia 10 Aprilie, 2024
"Ce să mai gătim?" nu este doar o întrebare retorică în lumea culinară modernă, ci și titlul unei că...
Cum să citești calitativ, în loc de cantitativ
Cartepedia 07 Aprilie, 2024
Într-o lume în care viteza și cantitatea sunt adesea privite ca măsuri ale succesului, lectura calit...
Decodificarea psihopaților din lumea corporativă
Cartepedia 05 Aprilie, 2024
În lumea afacerilor, unde încrederea și carisma pot deschide multe uși, "Vipere la patru ace" de Pau...
Elena Farago - Poeta inimilor pure
Cartepedia 03 Aprilie, 2024
Pe 29 martie, celebrăm moștenirea culturală și literară a Elenei Farago, una dintre cele mai iubite...

Urmărește-ne pe Instagram