TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Vremea schimbării
Vremea schimbării Vremea schimbării
Robert Silverberg

Ce ar fi să trăim într-o societate în care sentimentele trebuie reprimate iar persoana întâi (exemplu al sentimentalismului și al emoției individuale) să sune ca un blestem la pronunțare? Robert Silverberg încearcă să dea un răspuns acestor întrebări creând o societate bazată pe aceste principii.

Intrigant este, cum probabil a gândit și autorul pentru a avea un impact mai mare, faptul că evenimentele ne sunt povestite la persoana I de către un prinț, Kinnall Darival, ce se revoltă împotriva societății conservatoare în care s-a născut. Și mai interesant este faptul că autorul nu folosește extratereștrii, ci chiar oameni de pe Pământ ce au colonizat altă planetă, diferențele remarcându-se în cadrul aceleiași rase și între locuitorii Borthan-ului și cei ai Pământului (apare unul singur în roman, dar care va zdruncina credința protagonistului), denotând dezechilibrul dintre oamenii ce aparțin de culturi diferite.

Povestea prințului ne este prezentată prin intermediul unui jurnal al aventurilor sale, de la prinț la tăietor de lemne, de la magistrat la renegat ce încearcă să răstoarne ordinea, dezvăluindu-ne astfel și caracteristicile și tradițiile fiecărui loc prin care trece. Iar finalul parcă ne îndeamnă să alegem nu numai dacă ceea ce a făcut Kinnal este corect, ci și dacă societatea noastră poate și trebuie sa fie schimbată sau nu.

Comentarii
Articole similare
Mânia lui Mao Mânia lui Mao. China de astăzi văzută prin ochii unui scriitor Mânia lui Mao. China de astăzi văzută prin ochii unui scriitor Yu Hua
După „China în zece cuvinte”, Yu Hua revine să ne amintească...
Nouă prinți din Amber Nouă prinți din Amber. Cronicile din Amber (Vol.1) Nouă prinți din Amber. Cronicile din Amber (Vol.1) Roger Zelazny
Roger Zelazny a reușit ceea ce a nu a mai reușit nimeni până la el. Să...
Parisul anilor nebuni Parisul anilor nebuni Parisul anilor nebuni Mary McAuliffe
Poate că mai sunt nostalgic dupa anii studenției la istorie așa că, deși ceea ce...
Lapte fierbinte Lapte fierbinte Lapte fierbinte Deborah Levy
Am început această carte mai mult din curiozitate dar și pentru că un coleg...
Obiecte ascuțite Obiecte ascuţite Obiecte ascuţite Gillian Flynn
Știam că există această carte dar, din păcate pentru mine, doar după ce am aflat...