TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Vraja corbilor
Vraja corbilor Vraja corbilor
Margaret Rogerson

Am savurat la maximum această carte! Special am citit-o mai încet pentru a mă bucura cât mai mult de ea! Talentul pur, magia, curajul, teama, neobrăzarea, iubirea și speranța sunt motivele principale ale acestui roman fantasy, care se împletesc într-un mod cu totul surprinzător și creează un univers unic. La tot pasul întâlnim o gamă largă de situații – tensionate, frumoase și pline de amuzament.


În ceea ce o privește pe protagonistă, tânăra Isobel, cel mai mult mi-a plăcut că: spune tot ce gândește; nu se lasă mai prejos când vine vorba de o confruntare; este curajoasă; și îl iubește pe Rook și pe familia ei (mătușa Emma și surorile gemene March și May) nespus de mult, fiind dornică să facă orice pentru a-i proteja. Cât despre Rook, Prințul Toamnei, acesta este o ființă magică ce se poate transforma în corb ori într-o altă făptură, este puternic, galant, prea sincer uneori (zânele nu pot minți) și dispus să-și dea viața pentru a o proteja pe fata pe care o iubește.


Câteva citate reprezentative:


„Este dificil de explicat ce se întâmplă când iau o bucată de cărbune sau o pensulă. Pot să spun că lumea se schimbă. Văd lucrurile într-un fel când nu lucrez și cu totul altfel când îmi practic Meșteșugul. [...] Mintea și mâinile mele devin posedate. Nu pictez pentru că vreau, pentru că sunt talentată, ci pentru că asta trebuie să fac, pentru asta trăiesc și respir, pentru asta m-am născut.” (pg. 41)


„Atunci am văzut secretul ascuns adânc în ochii lui. Imposibil, însă era tristețe. Nu doliu efemer al unei zâne, ci o tristețe umană, sumbră și nesfârșită, o prăpastie căscată în sufletul său. Nu era de mirsre că nu reușisem să identific defectul. O astfel de emoție nu aparținea poporului său. Nu putea aparține.” (pg. 52)


„Și nu urma să trăim fericiți până la adânci bătrâneți, pentru că nu cred în astfel de prostii, dar amândoi aveam înaintea noastră o aventură îndelungată și îndrăzneață, și multe lucruri pe care să le așteptăm, în sfârșit, cu nerăbdare.” (pg. 315)

Comentarii
Articole similare
Hippie Hippie Hippie Paulo Coelho
Mi-a plăcut foarte mult această poveste, mai ales că toate întâmplările...
Vraja spinilor Vraja spinilor Vraja spinilor Margaret Rogerson
Această poveste m-a fermecat iremediabil încă de la cuvintele pe care autoarea ni...
Războiul lui Hannah Războiul lui Hannah Războiul lui Hannah Jan Eliasberg
Un roman de ficțiune istorică inspirat din povestea celebrei fiziciene Lise Meitner...
Semnul celor patru Semnul celor patru Semnul celor patru Arthur Conan Doyle
Am citit deja seria de patru volume „Aventurile lui Sherlock Holmes” scrisă...
Verity Verity Verity Colleen Hoover
Un thriller psihologic pe care nu l-am putut lăsa din mână și care a devenit al...