Vraja corbilor

Beatrice-Andreea  Porumb
Beatrice-Andreea Porumb 15 Iulie, 2021
256

Am savurat la maximum această carte! Special am citit-o mai încet pentru a mă bucura cât mai mult de ea! Talentul pur, magia, curajul, teama, neobrăzarea, iubirea și speranța sunt motivele principale ale acestui roman fantasy, care se împletesc într-un mod cu totul surprinzător și creează un univers unic. La tot pasul întâlnim o gamă largă de situații – tensionate, frumoase și pline de amuzament.


În ceea ce o privește pe protagonistă, tânăra Isobel, cel mai mult mi-a plăcut că: spune tot ce gândește; nu se lasă mai prejos când vine vorba de o confruntare; este curajoasă; și îl iubește pe Rook și pe familia ei (mătușa Emma și surorile gemene March și May) nespus de mult, fiind dornică să facă orice pentru a-i proteja. Cât despre Rook, Prințul Toamnei, acesta este o ființă magică ce se poate transforma în corb ori într-o altă făptură, este puternic, galant, prea sincer uneori (zânele nu pot minți) și dispus să-și dea viața pentru a o proteja pe fata pe care o iubește.


Câteva citate reprezentative:


„Este dificil de explicat ce se întâmplă când iau o bucată de cărbune sau o pensulă. Pot să spun că lumea se schimbă. Văd lucrurile într-un fel când nu lucrez și cu totul altfel când îmi practic Meșteșugul. [...] Mintea și mâinile mele devin posedate. Nu pictez pentru că vreau, pentru că sunt talentată, ci pentru că asta trebuie să fac, pentru asta trăiesc și respir, pentru asta m-am născut.” (pg. 41)


„Atunci am văzut secretul ascuns adânc în ochii lui. Imposibil, însă era tristețe. Nu doliu efemer al unei zâne, ci o tristețe umană, sumbră și nesfârșită, o prăpastie căscată în sufletul său. Nu era de mirsre că nu reușisem să identific defectul. O astfel de emoție nu aparținea poporului său. Nu putea aparține.” (pg. 52)


„Și nu urma să trăim fericiți până la adânci bătrâneți, pentru că nu cred în astfel de prostii, dar amândoi aveam înaintea noastră o aventură îndelungată și îndrăzneață, și multe lucruri pe care să le așteptăm, în sfârșit, cu nerăbdare.” (pg. 315)

Vraja corbilor
Vraja corbilor
Margaret Rogerson
Vezi cartea
Descoperă plăcerea de a găti fără zahăr
Cartepedia 10 Aprilie, 2024
"Ce să mai gătim?" nu este doar o întrebare retorică în lumea culinară modernă, ci și titlul unei că...
Cum să citești calitativ, în loc de cantitativ
Cartepedia 07 Aprilie, 2024
Într-o lume în care viteza și cantitatea sunt adesea privite ca măsuri ale succesului, lectura calit...
Decodificarea psihopaților din lumea corporativă
Cartepedia 05 Aprilie, 2024
În lumea afacerilor, unde încrederea și carisma pot deschide multe uși, "Vipere la patru ace" de Pau...
Elena Farago - Poeta inimilor pure
Cartepedia 03 Aprilie, 2024
Pe 29 martie, celebrăm moștenirea culturală și literară a Elenei Farago, una dintre cele mai iubite...

Urmărește-ne pe Instagram