TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Vorbește-le despre bătălii, regi și elefanți

Cartea lui Mathias Énard poate părea una ușor romanțată, ce face referire la o perioadă a istoriei Constantinopolului. Dar această romanțare dispare o dată cu apariția lui Michelangelo, cel care este invitat să realizeze cel mai minunat pod în cunoscutul Corn de Aur. Povestea se fundamentează pe multe dintre documentele acelor vremuri – scrisori personale și oficiale, jurnale, schițe ale cunoscutului arhitect. O poveste simplă cu multe încărcături emoționale, culturale și politice, ce face din Michelangelo un personaj sensibil.

Fie că se îndrăgostește de o frumoasă femeie andaluză, fie că nu își găsește modelul arhitectural pentru schița podului, fie nu înțelege comportamentul sultanului, sau se teme de reacțiile Papei Pius al II-lea, descoperim toate aceste trăiri prin scrisorile acestuia și descrierile plăcut realizate de autor. Dacă dorim să ne relaxăm, atunci lectura acestei cărți nu ar fi o greșeală.

Comentarii

ARTICOLE SIMILARE

Arme matematice de distrugere Arme matematice de distrugere Arme matematice de distrugere Cathy O'Neil
Numărul sau contabilizarea numărului este ceea ce ne oferă statistica. Chiar și...
Ce i-ar putea spune Freud lui Spielberg Ce i-ar putea spune Freud Lui Spielberg Ce i-ar putea spune Freud Lui Spielberg Somer Soufi
Filmul și lumea cinematografică acaparează mare parte din viața noastră, fie că...
Cum să oprești timpul Cum să oprești timpul Cum să oprești timpul Matt Haig
Timpul este o enigmă tot mai mare a secolului XXI, însă folosirea timpului ca o...
Arta de a trăi bine Arta de a trăi bine Arta de a trăi bine Rolf Dobelli
Nimeni nu știe exact care este formula ideală pentru „a trăi bine”, dar...