TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Viaţa secretă a marilor scriitori

Ce poate să fie mai plăcut pentru un cititor decât să privească ca un voyeur pe gaura cheii în viaţa scriitoriilor favoriţi?
Bineînţeles că vocile cârcotaşilor pot să spună că există wikipedia dacă vrei într-adevăr să afli tot felul de lucruri mai mult sau mai puţin picante despre scriitori, doar că wikipedia are un dezavantaj: nu are nici umorul, nici desenele mişto, nici combinaţia grafică în care sunt strânse informaţiile astfel că nu reuşeşte să facă lectura uşoară şi plăcută.
Ce puteţi afla din carte (printre muuuulte, multe altele): că fiul mai mic al lui Ernest Hemingway, Gregory, era dependent de droguri şi că şi-a făcut o operaţie de schimbare de sex; că Tolkien era un şofer periculos, soţia refuzând să se mai urce alături de el în maşină, datorită devizei cu care se urca la volan: Atacă-i şi vor dispărea, acesta îndreptându-se cu viteză către participanţii la trafic; că William S. Burroughs este tatăl termenului de heavy metal (The Soft Machine şi Nova Express), termen care a ajuns să denumească un curent muzical şi că prietenul său bun, Kurt Cobain, l-a rugat pe Burroughs să joace în rolul lui Iisus din videoclipul Heart-Shaped Box, scriitorul refuzând, însă apărând mai târziu într-un videoclip al formaţiei Ministry; că Silvyia Plath şi-a muşcat de obraz viitorul soţ de prea mult entuziasm etc.

Comentarii

ARTICOLE SIMILARE

Io contra Statele Unite ale Americii Io contra Statele Unite ale Americii Io contra Statele Unite ale Americii Paul Beatty
Io este fiul unui sociolog de culoare controversat și a crescut fiind subiectul unor...
Ultima stație de pe strada pieței Ultima stație de pe strada pieței Ultima stație de pe strada pieței Matt de la Peña
    "- De ce omul acela nu vede?     - Băiete, ce ştii tu ce...
Lenin Dada Lenin Dada Lenin Dada Dominique Noguez
    Ador oamenii inteligenţi care, deşi nu cred în teorii ale...
Catherine cea îndărătnică Catherine cea îndărătnică Catherine cea îndărătnică Karen Cushman
Catherine cea îndărătnică este câştigătoare a Newberry Honor, o lectură...
Pasăre cântătoare Pasăre cântătoare Pasăre cântătoare Kathryn Erskine
Devon, fratele lui Caitlin, este ucis într-un school shooting, împreună cu...