Verity

Beatrice-Andreea  Porumb
Beatrice-Andreea Porumb 13 Mai, 2021
256

Un thriller psihologic pe care nu l-am putut lăsa din mână și care a devenit al treilea favorit după „Pacienta tăcută” și „Vânătoarea de vrăjitoare”! Am adorat fiecare moment petrecut în acest univers, din care teama, incertitudinea și secretele nu au lipsit. În acest roman, Colleen Hoover abordează o cu totul altă tematică față de cea care a consacrat-o în cărțile ce aparțin genurilor romantic și young adult.  

Cuvintele cheie precum familia, cariera, sacrificiul, obsesia, neîncrederea și suferința sunt percepute la cel mai înalt nivel și nu mereu din cea mai bună perspectivă.

„Verity” ne aduce în prim-plan o poveste cutremurătoare despre o scriitoare de mare succes care a experimentat atât de multe trăiri și a recurs la gesturi neașteptate care i-au determinat pe soț și cea care urma să-i continuie opera, profund marcați de ceea ce au aflat, să acționeze în conformitate cu ceea ce au descoperit. Dar oare finalul a dezvăluit adevărul real sau nu?

P.S.: Și nu uitați să aveți grijă la orice detaliu pe care îl considerați nelalocul lui și nu vă încredeți niciodată 100% în nimeni, nici chiar în cele mai dragi persoane din jurul vostru. 

Câteva citate reprezentative:

„[...] când găsești pe cineva care face să dispară toată negativitatea din viața ta, este greu să nu te hrănești cu energia acestei persoane.”

„O parte din mine vrea să dea totul uitării, să mă închid în birou și să lucrez tot restul nopții. Dar știu că nu voi fi în stare să mă liniștesc dacă nu verific. Dacă nu mă conving că nu am văzut ceea ce cred că am văzut.”

„Indiferent de modul în care privesc lucrurile, este clar că Verity a fost maestră în manipularea adevărului. Singura întrebare care rămâne este: care adevăr a fost manipulat, de fapt?”


Verity
Verity
Colleen Hoover
Vezi cartea
Descoperă plăcerea de a găti fără zahăr
Cartepedia 10 Aprilie, 2024
"Ce să mai gătim?" nu este doar o întrebare retorică în lumea culinară modernă, ci și titlul unei că...
Cum să citești calitativ, în loc de cantitativ
Cartepedia 07 Aprilie, 2024
Într-o lume în care viteza și cantitatea sunt adesea privite ca măsuri ale succesului, lectura calit...
Decodificarea psihopaților din lumea corporativă
Cartepedia 05 Aprilie, 2024
În lumea afacerilor, unde încrederea și carisma pot deschide multe uși, "Vipere la patru ace" de Pau...
Elena Farago - Poeta inimilor pure
Cartepedia 03 Aprilie, 2024
Pe 29 martie, celebrăm moștenirea culturală și literară a Elenei Farago, una dintre cele mai iubite...

Urmărește-ne pe Instagram