V for Vendetta

Vlad Zver
Vlad Zver 17 Iulie, 2018
813

Alan Moore este un scenarist de geniu care cu ajutorul ilustratorului potrivit poate oferi povești care nu doar că vor rămâne în istorie, dar chiar o pot schimba.

Masca ce apare în cartea scrisă de Moore și ilustrată de Lloyd a fost utilizată în repetate rânduri de protestatari antiguvernamentali, iar grupul mondial de hackeri Anonymous o foloseşte cu mândrie, motivul fiind că în toată istoria benzilor desenate nu a existat un vigilante mai carismatic, mai inteligent și cu scopuri anti-establishment mai coordonate.

V de la Vendetta poate să fie considerat un manual al luptătorului modern de guerrillă împotriva instituțiilor opresive, a controlului mediatic și împotriva acțiunilor organizate de manipulare a maselor de votanți. V este vocea și imaginea acelor 1%. Este luptătorul mascat, cult, inteligent și nemilos care nu ezită să acționeze în interesul celor puțini, slabi și săraci.

V de la Vendetta este o capodoperă fără doar și poate. Scuza cititorului obișnuit când vine vorba de banda desenată este că nu poate urmări textul și desenele în același timp și că nu-și dă seama nici de ordinea în care panourile ar trebui să fie citite. Ei bine, cititorule obișnuit, ești scos din zona de confort în fiecare zi, fie că-ți dai seama sau nu. Prin urmare, ieși din zona de confort de bunăvoie, acum, azi, și pune mâna pe această carte extraordinară – nici nu știi ce minunăție ratezi.

V de la Vendetta
V de la Vendetta
Alan Moore
Vezi cartea
Descoperă plăcerea de a găti fără zahăr
Cartepedia 10 Aprilie, 2024
"Ce să mai gătim?" nu este doar o întrebare retorică în lumea culinară modernă, ci și titlul unei că...
Cum să citești calitativ, în loc de cantitativ
Cartepedia 07 Aprilie, 2024
Într-o lume în care viteza și cantitatea sunt adesea privite ca măsuri ale succesului, lectura calit...
Decodificarea psihopaților din lumea corporativă
Cartepedia 05 Aprilie, 2024
În lumea afacerilor, unde încrederea și carisma pot deschide multe uși, "Vipere la patru ace" de Pau...
Elena Farago - Poeta inimilor pure
Cartepedia 03 Aprilie, 2024
Pe 29 martie, celebrăm moștenirea culturală și literară a Elenei Farago, una dintre cele mai iubite...

Urmărește-ne pe Instagram