TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Un proiect sângeros
Un proiect sângeros Un proiect sângeros
Graeme Macrae Burnet

Tânărul de șaptesprezece ani, Roderick Macrae, este autorul unei triple crime sângeroase într-o mică comunitate din Scoția. O adolescentă, un copil de trei ani și tatăl acestora sunt victimele. Roderick își publică jurnalul la cererea avocatului în care redă cu lux de amănunte momente din viața sa, totul terminându-se cu descrierea crimelor. Roderick își recunoaște crima, dar avocatul său susține că nu era în deplinătatea facultăților mintale când a făcut-o, acuzatul fiind împins către acest gest înfiorător de abuzurile făcute de către Lachlan, cel pe care tânărul l-a ucis.

Un volum excelent construit din declarații și documente „puse la dispoziție” de personajele angrenate în caz. Doctori, acuzatul, martori, avocați, jurnaliști care participă la proces, acestea sunt elementele care formează romanul și care lasă cititorul să decidă singur condamnarea sau iertarea lui Roderick.

Cu o scriitură puternică, inteligentă și foarte atent construită în jurul personajelor, Burnet face dovada unui scriitor care știe cum să privească adânc în abisul din sufletul omenesc, să scoată la suprafață ororile, prejudecățile și fricile, dar să revină și să rămână perfect sănătos.

O carte care se citește cu sufletul la gură, în zgomot de unghii ronțăite.

Comentarii

ARTICOLE SIMILARE

Lenin Dada Lenin Dada Lenin Dada Dominique Noguez
    Ador oamenii inteligenţi care, deşi nu cred în teorii ale...
Catherine cea îndărătnică Catherine cea îndărătnică Catherine cea îndărătnică Karen Cushman
Catherine cea îndărătnică este câştigătoare a Newberry Honor, o lectură...
Pasăre cântătoare Pasăre cântătoare Pasăre cântătoare Kathryn Erskine
Devon, fratele lui Caitlin, este ucis într-un school shooting, împreună cu...
Absolut tot Absolut tot (ediție tie-in) Absolut tot (ediție tie-in) Nicola Yoon
    Maddy este alergică la lumea din jur. Nu poate ieşi din casă,...
O zi din viaţa Deliei O zi din viața Deliei așa cum le-a povestit-o trimișilor noștri speciali O zi din viața Deliei așa cum le-a povestit-o trimișilor noștri speciali Delia Calancia
    Fie că e vorba despre ce înseamnă să fii scriitor, despre dorinţa...