TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Tot spațiul dintre gândurile mele

„Tot spațiul dintre gândurile mele, reprezintă volumul de debut al tânărului prozator Bogdan Răileanu. Este un volum de proză scurtă, cuprinzând unsprezece texte foarte bine scrise, în care autorul ilustrează tot atâtea situații de viață, dintre cele mai comune, în sensul că toți ne întâlnim cu ele, dar nimeni nu le acordă nicio atenție. 

De altfel, tocmai aceasta pare a fi miza scriiturii lui Bogdan Răileanu: de a scoate la suprafață povești impresionante din viața celor pe lângă care trecem zilnic fără a-i remarca. De a arăta că și în viața unui homeless există pe lângă suferință și un strop de magie, și nu din aceea provocată de aurolac; de a atrage atenția că nu întotdeauna o tânără ce lucrează într-un salon de masaj erotic este o prostituată damnată, așa cum nici un preot nu este întotdeauna un om cu frica lui Dumnezeu, așa cum s-ar cuveni și cum la rându-i lasă să se înțeleagă. Iar ceea ce îl face pe Bogdan Răileanu să fie o voce, pe cât de nouă, pe atât de promițătoare, este stilul său natural de a povesti, precum și abilitatea de a-și schimba vocea narativă în funcție de personajul pe care îl construiește și de atmosfera în care îl plasează. 

Comentarii

ARTICOLE SIMILARE

2 metri lătrați 2 metri lătrați 2 metri lătrați Justin Baroncea
2 metri lătrați vă prezintă o zi obișnuită din viața a doi câini cu...
Atlas Obscura Atlas Obscura Atlas Obscura Joshua Foer
A călători înseamnă a cunoaște, dar și mai mult, a fi uimit de ceea ce...
Dicționar de idei primite de-a gata Dicţionar de idei primite de-a gata Dicţionar de idei primite de-a gata Gustave Flaubert
Majoritatea scriitorilor este obsedată de o anumită idee, de un anumit persoanaj, de o...
Evocări Bisericești Evocări bisericeşti Evocări bisericeşti Dan Chiachir
Se știe dintotdeauna că Biserica și-a demonstrat forța umană și mai ales...
Superman vs. Salinger Superman vs. Salinger Superman vs. Salinger Andrei Mocuţa
Credeați că Marvel sau DC Comics sunt cei mai tari producători de super-eroi...