TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Tot spațiul dintre gândurile mele

„Tot spațiul dintre gândurile mele, reprezintă volumul de debut al tânărului prozator Bogdan Răileanu. Este un volum de proză scurtă, cuprinzând unsprezece texte foarte bine scrise, în care autorul ilustrează tot atâtea situații de viață, dintre cele mai comune, în sensul că toți ne întâlnim cu ele, dar nimeni nu le acordă nicio atenție. 

De altfel, tocmai aceasta pare a fi miza scriiturii lui Bogdan Răileanu: de a scoate la suprafață povești impresionante din viața celor pe lângă care trecem zilnic fără a-i remarca. De a arăta că și în viața unui homeless există pe lângă suferință și un strop de magie, și nu din aceea provocată de aurolac; de a atrage atenția că nu întotdeauna o tânără ce lucrează într-un salon de masaj erotic este o prostituată damnată, așa cum nici un preot nu este întotdeauna un om cu frica lui Dumnezeu, așa cum s-ar cuveni și cum la rându-i lasă să se înțeleagă. Iar ceea ce îl face pe Bogdan Răileanu să fie o voce, pe cât de nouă, pe atât de promițătoare, este stilul său natural de a povesti, precum și abilitatea de a-și schimba vocea narativă în funcție de personajul pe care îl construiește și de atmosfera în care îl plasează. 

Comentarii

ARTICOLE SIMILARE

500 de lucruri de încercat într-o viață 500 de lucruri de încercat într-o viață 500 de lucruri de încercat într-o viață Elise De Rijck
Recunosc, nu am avut niciodată o listă cu lucrurile pe care să vreau să le realizez...
Desene 2008 – 2011 Sorin Ilfoveanu: Desene 2008-2011 (catalog expoziţie) Sorin Ilfoveanu: Desene 2008-2011 (catalog expoziţie) Sorin Ilfoveanu
Sorin Ilfoveanu este în momentul de față unul dintre cei mai importanți artiști...
Când muritorii dorm Când muritorii dorm Când muritorii dorm Kurt Vonnegut
Kurt Vonnegat a fost unul dintre cei mai acerbi critici ai decăderii omului postmodern,...
Athanor. Caietele Fundației „Gellu Naum” Athanor. Caietele Fundaţiei Gellu Naum (nr. 3/2013) Athanor. Caietele Fundaţiei Gellu Naum (nr. 3/2013)
Gellu Naum nu a fost doar un poet de geniu. Nu a fost doar părintele suprarealismului...
Omul din Nazaret Omul din Nazaret Omul din Nazaret Anthony Burgess
Personalitea lui Iisus Hristos este fără doar și poate cunoscută pe toate meridianele...