TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Toate păsările din cer
Toate păsările din cer Toate păsările din cer
Charlie Jane Anders

Amestecul de SF, Fantasy și o tematică Young Adult face din romanul Toate păsările din cer un roman greu de clasificat pentru încadrările actuale ale literaturii de gen. Premiate cu Nebula și Locus, aventurile celor două personaje principale, Patricia și Laurence, combină două lumi total diferite.

La începutul romanului, Patricia e o puștoaică retrasă, care poate vorbi cu păsările și de care lumea se ferește la școală, și nici acasă nu o duce mai bine. Va deveni, pe măsură ce înaintezi în roman, o vrăjitoare pricepută, dar impulsivă și la fel de nesociabilă, chit că va încerca să amelioreze acest lucru. Laurence, colegul Patriciei din școala generală, are parte de același tratament. Puștiul de care râde lumea și care va lua bătaie în pauze de la colegii mai puternici și răi, obsedat de calculatoare și programare. Va inventa un ceas care te poate teleporta în timp pentru 2 secunde și va intra astfel în lumea unor inițiați ai informaticii puși pe găsit porți către alte dimensiuni și tunele care să teleporteze lumea pe o altă planetă. Laurence respinge magia ca pe ceva nefiresc, neștiințific și greu de demonstrat. Patricia testează magia pe ea și pe cei din jur, însă tot timpul ezită și dă semne că e îi este frică să meargă până la capăt.

Cei doi prieteni, pe care mai târziu îi va lega și o relație de dragoste, viața îi va despărți pe căi diferite. În jurul lor, pământul așa cum îl știm noi e pe ducă, o serie de cataclisme naturale distrug orașele și întreaga civilizație. Fiecare cale are propria ei metodă de salvare de la apocalipsă, însă cele doi căi sunt diametral opuse și în curând se vor confrunta. Prietenii din copilărie vor deveni dușmani de moarte și magia naturală e testată din plin de forța armelor și a tehnologiei avansate. Cine câștigă, cine pierde și ce se va întâmpla cu Laurence și Patricia, ei bine, iată câteva întrebări pentru care merită să citiți cartea.

Deși e prezentată ca o carte pentru adulți, cred că fanii seriei Magicienii o vor iubi la nebunie. Eu unul o văd încadrată mai degrabă acolo, în zona Young Adult.

Comentarii

ARTICOLE SIMILARE

În inima țării În inima țării În inima țării J.M. Coetzee
Cel mai recent roman tradus la noi din opera lui Coetzee este unul dintre romanele de...
Proscrișii Proscrişii Proscrişii S.E. Hinton
Știu că în colecția Cărți Cult a editurii Art găsești o selecție de...
Pădurea. Instrucțiuni de folosire Pădurea Pădurea Peter Wohlleben
Îmi plac pădurile, locuiesc la marginea unei păduri, și cu toate acestea nu sunt...
Numele meu este Anton Numele meu este Anton Numele meu este Anton Geo Dinescu
Anton e un puști retras care va deveni încet, încet un tânăr timid,...
Șapte ani buni Șapte ani buni Șapte ani buni Ioana Miruna Voiculescu
Încerc să îmi dau seama cum să vă recomand această carte. Mie mi-a atras...