TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Teorema vie
Teorema vie Teorema vie
Cédric Villani

Cédric Villani a primit premiul Fields (corespondentul Nobel-ului în domeniul matematicii) în anul 2010 pentru munca sa în domeniul ecuațiilor diferențiale parțiale și a fizicii matematice (amortizarea Landau și ecuația Boltzmann).

Deși majoritatea informațiilor teoretice găsite în carte mi-au depășit capacitățile de analiză matematică, Teorema Vie reprezintă un jurnal al ultimilor doi ani din viața lui Cédric, concentrându-se pe cercetarea acestuia, călătorii, gânduri, precum și interacțiuni cu alți matematicieni, aceste mici frânturi de viață transformând carte dintr-una de știință, adresată breselei matematicienilor, într-o lectură cel puțin agreabilă pentru mase.

Cartea reprezintă o fereastră spre o mai bună înțelegere a cercetării matematice la nivel internațional, căutând într-un fel subtil să demitizeze stereotipul “omului de știință” captiv într-un turn de cleștar.

Comentarii
Articole similare
Pe linie Serena Williams. Pe linie Serena Williams. Pe linie Serena Williams
Ca un mare fan al tenisului, am îmbrățișat inițiativa editurii Publica de a...
Molecula Morală Molecula morală. Sursa iubirii şi a prosperităţii Molecula morală. Sursa iubirii şi a prosperităţii Paul J. Zak
Doctorul Paul Zak reprezintă portretizarea perfectă a combinației dintre un neurolog...
Omul-Umbră Omul Umbră Omul Umbră Dashiell Hammett
Fostul detectiv al agenției Pinkerton, Dashiell Hammett își încheie cariera...
Gottland Gottland Gottland Mariusz Szczygieł
Ce face din Gottland o lectura atât de captivantă încât o poți devora...
De cealaltă parte a lumii De cealaltă parte a lumii. Călătorind prin Australia De cealaltă parte a lumii. Călătorind prin Australia Bill Bryson
Englezul Bill Bryson și-a făcut un nume în lumea literară în principal...