TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Tatuatorul de la Auschwitz

Tatuatorul de la Auschwitz prezintă povestea dureroasă a lui Lale Sokolov, un deținut slovac de origine evreiască și a Gitei Furmann, fata de care s-a îndrăgostit în timpul petrecut la Auschwitz-Birkenau. 


După câteva săptămâni petrecute într-un tren de marfă, Lale ajunge în lagărul de concentrare și exterminare de la Auschwitz, alături de alți mii de evrei și țigani. Încă din primele zile este pus să construiască crematoriul și blocurile trupelor SS ( printre care și renumitul Bloc 10 unde doctorul Mengele făcea experimente pe femei și copii). După o perioadă de timp, tânărul slovac este remarcat de Pepan, tatuatorul de atunci, pentru ai fi ucenic. În acest context se „împrietenește” cu kapo-ul ( supraveghetorul) său care-l ajută cu mici favoruri pe viitor. După dispariția lui Pepan, Lale îi i-a locul. Primul transport de femei îl marchează emoțional, el neputând să se împace cu ideea de a tatua o fire atât de fragilă. Fiind nevoit de împrejurimi, slovacul o tatuează prima dată pe Gita, fata de care se îndrăgostește. Profitând de faptul că această meserie îi putea salva viața, Lale Sokolov riscă să o ajute pe prietena lui când aceasta era bolnavă procurându-i medicamentele necesare. 


Alături de „Bibliotecara de la Auschwitz” sau de „Băiatul cu pijamale în dungi”, această carte completează povestea adevărată a Holocaustului din timpul celui de-al Doilea Război Mondial împotriva evreilor. Datorită priceperii sale diplomatice dar și faptului că știa mai multe limbi, Lale reușește să scape din acel chin alături de viitoarea lui soție.


Comentarii
Articole similare
Fabule și vorbe cu tâlc Fabule și vorbe cu tâlc Fabule și vorbe cu tâlc Adrian Săvoiu
Încă de mic fabulele m-au atras către universul zoologic ce întruchipa...
Urmuz. 23 noiembrie 1923 urmuz. 23 noiembrie 1923 urmuz. 23 noiembrie 1923 Mihai Măniuțiu
Urmuz (pseudonimul literar al lui Demetru Dem. Demetrescu-Buzău), a fost fără doar și...
Viața secretă a marilor scriitori Viaţa secretă a marilor scriitori Viaţa secretă a marilor scriitori Robert Schnakenberg
Vreți să aflați lucruri mai puțin cunoscute din viața marilor scriitori? Ei bine,...
O mie noua sute optzeci si patru O mie nouă sute optzeci şi patru O mie nouă sute optzeci şi patru George Orwell
În cartea „O mie nouă sute optzeci și patru” de George Orwell se...
Vraja corbilor Vraja corbilor Vraja corbilor Margaret Rogerson
Am savurat la maximum această carte! Special am citit-o mai încet pentru a mă...