TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Tabăra
Tabăra Tabăra
Louis Sachar

„Tabăra” este un roman plin de aventuri, dar diferit de tot ce am citit până acum în materie de cărți pentru copii. Cartea este premiată cu medalia Newbery și pe bună dreptate, fiind o carte originală și foarte captivantă.

Stanley Yelnats este acuzat pe nedrept că ar fi furat o pereche de adidași, și nu orice pereche, ci una ce urma să fie vândută de către o vedetă a sportului  în scopuri caritabile. Acesta este motivul pentru care Stanley este trimis într-un loc special, o tabără disciplinară unde se presupune că se construiesc caractere puternice. În fiecare zi, copiii din tabără sunt obligați să sape niște găuri imense, dispunând de puțină apă, fiind expuși soarelui puternic și șopârlelor veninoase. Directoarea înspăimântătoare a taberei insistă ca orice ar fi găsit în timpul săpăturilor să-i fie adus, dar Stanley află destul de repede că nu orice o interesează pe această femeie. Stanley crede că toate necazurile lui și ale familiei lui se petrec din cauza bunicului lui care a furat un porc de la o bătrână țigancă.

Într-un final, Stanley află motivul real pentru care sapă în fiecare zi gropi împreună cu ceilalții băieți, dezleagă blestemul țigăncii și ne arată că băieții despre care se crede că fac fapte rele, nu sunt chiar atât de răi, fiind și ei oameni la rândul lor.

Comentarii

ARTICOLE SIMILARE

Obosit de viaţă, obosit de moarte Obosit de viaţă, obosit de moarte Obosit de viaţă, obosit de moarte Mo Yan
Mo Yan trebuie neapărat citit, dacă nu pentru stilul fascinant și imaginile magice și...
Micul Prinț Micul Prinț. Ediție pop-up (text integral) Micul Prinț. Ediție pop-up (text integral) Antoine de Saint-Exupéry
„Micul Prinț” este, poate, cea mai iubită carte cu ilustrații din lume....
Emil și detectivii Emil şi detectivii Emil şi detectivii Erich Kästner
„Emil și detectivii”, una dintre cele mai iubite cărți de copii ale...
Inimă de cerneală Inimă de cerneală. Trilogia Lumea de cerneală (Vol. 1) Inimă de cerneală. Trilogia Lumea de cerneală (Vol. 1) Cornelia Funke
În „Inimă de cerneală” este vorba despre aventurile fantastice ale...
Caterina Categoric Caterina Categoric Caterina Categoric Patrick Modiano
„Caterina Categoric” este o cărțulie simpatică scrisă de Patrick Modiano,...