TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Sticletele
Sticletele Sticletele
Donna Tartt

O pictură pe care tânărul Theo Decker o șutește din muzeul în care o bombă îi omoară mama îl va bântui toată viața. Theo va păstra pictura cu sticletele ținut prizonier înfășurată în fețe de pernă și mumificată cu benzi de scotch. Nu se uită la ea, dar o păstrează cu o sfințenie ușor bolnavă. Sticletele este prizonierul pânzei, Theo este prizonierul vieții sale distruse de un atentat cu bombă care i-a răpit mama.

Donna Tartt a reușit să câștige Pulitzer-ul cu romanul Sticletele. Un bildungsroman care, comparat cu Pastorala americană a lui Roth, riscă să pară pueril. Însă, dacă se ia la trântă cu orice alt roman din zona genului thriller, are toate șansele să rămână o carte bună. Dacă nu ai pretenții la o scriitură formidabilă și dacă-ți plac panseurile filosofice numai bune de a fi rostite în public pentru a impresiona audiența, Sticletele este cartea perfectă.

O mie de pagini ideale pentru vacanța de vară, pentru concediul de la malul oricărei mări sau lac, Sticletele propune o aventură în care dragostea de artă și dependența de droguri alături de răsturnări de situație specifice spargerilor elaborate se îmbină armonios.

Comentarii

comments powered by Disqus

ARTICOLE SIMILARE

Cazemata Cazemata Cazemata Tudor Ganea
Cazemata este un roman de debut impresionant, surprinzător ca realizare prin modul...
O sută de rochii O sută de rochii O sută de rochii Eleanor Estes
Wanda Petronski vine în fiecare zi cu o rochie albastră spălăcită, iar colegii...
George şi miraculosul său medicament George și miraculosul său medicament George și miraculosul său medicament Roald Dahl
Roald Dahl poate fi amuzant, caraghios, plin de idei năstruşnice şi inteligente,...
Copacul minciunilor Copacul minciunilor Copacul minciunilor Frances Hardinge
    Nu ştiu ce e mai important la Copacul minciunilor, care dintre ideile,...
Dă mai departe Dă mai departe Dă mai departe Catherine Ryan Hyde
Dă mai departe este un bun exerciţiu pedagogic. În fapt, la finalul cărţii...