Steelheart

Valentin Derevlean
Valentin Derevlean 13 Februarie, 2017
2545

Fără sistemele celebre şi complicate de magie, fără spaţiile şi împărăţiile fantasy care stârnesc imaginaţia fanilor săi, fără eroii şi miturile fondatoare, Steelheart e totuşi una dintre marile surprize ale acestui scriitor polivalent care continuă să surprindă piaţa editorială de SF, Fantasy şi YA.

Ce e Steelheart atunci? E un roman asemănător filmelor cu X-men. O lume post-apocaliptică, în care o planetă ciudată apărută pe cer – numită Calamitate, declanşează o serie de mutaţii în rândul oamenilor transformându-i pe unii în Super-Eroi. Până aici sună cunoscut, am mai văzut asta în benzile desenate de la Marvel sau DC Comics. Însă în lumea lui Sanderson toţi Super-Eroii, numiţi Epici, sunt răi şi iau în stăpânire diverse teritorii pe care le conduc despotic, ucigând şi distrugând infrastructura oraşelor după bunul plac.

Contra lor luptă Răzbunătorii, un grup de guerilla uman, despre care nu se ştie decât că a reuşit să ucidă până acum suficienţi Epici de puteri mici sau medii cât să devină celebri, însă nu suficient de periculoşi pentru Epicii cu puteri mari. În lume aceasta, David e un tânăr de 18 ani care visează să-şi răzbune tatăl ucis cu ani în urmă de regele oraşului său – Steelheart, Epicul sângeros pentru care nu există niciun inamic suficient de puternic. David e tânăr, naiv, impulsiv, însă are un mare atuu. Toată viaţa sa a urmărit şi notat tot ce ştie despre Epicii din toată lumea. A devenit un soi de bibliotecă ambulantă, pregătit tot timpul pentru momentul în care va reuşi să se răzbune. Şi momentul acesta se apropie pentru că Răzbunătorii vin în oraşul său.

Steelheart (Vol. 1)
Steelheart (Vol. 1)
Brandon Sanderson
Vezi cartea
Descoperă plăcerea de a găti fără zahăr
Cartepedia 10 Aprilie, 2024
"Ce să mai gătim?" nu este doar o întrebare retorică în lumea culinară modernă, ci și titlul unei că...
Cum să citești calitativ, în loc de cantitativ
Cartepedia 07 Aprilie, 2024
Într-o lume în care viteza și cantitatea sunt adesea privite ca măsuri ale succesului, lectura calit...
Decodificarea psihopaților din lumea corporativă
Cartepedia 05 Aprilie, 2024
În lumea afacerilor, unde încrederea și carisma pot deschide multe uși, "Vipere la patru ace" de Pau...
Elena Farago - Poeta inimilor pure
Cartepedia 03 Aprilie, 2024
Pe 29 martie, celebrăm moștenirea culturală și literară a Elenei Farago, una dintre cele mai iubite...

Urmărește-ne pe Instagram