TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Sonete
Sonete Sonete
Marin Sorescu

Marin Sorescu a fost receptat de către cititori, dar și de critica vremii, precum și postum, drept un scriitor de factură cvasi-enciclopedistă: poet adept al neo-modernismului, poet satiric, prozator, dramaturg, scriitor de literatură pentru copii, ba chiar în vremurile din urmă i s-au publicat inclusiv jurnalele de călătorie sau corespondența de familie. Majoritatea edițiilor postume au fost îngrijite de fratele acestuia, George Sorescu.

Tot el este cel care ne prezintă prin intermediul acestui volum o nouă fațetă a lui Iona cel de la Lilieci, aceea de sonetist, dezvăluind totodată faptul că acesta a fost pasionat de sonet și de poezia cu formă fixă în general, încă din perioada studiilor liceale și universitare, de atunci datând și primele încercări. Nu a renunțat niciodată la această pasiune a sa, publicând de-a lungul vieții o samă de sonete, dar dispersat și sporadic, în diverse reviste literare. Pentru prima oară, sonetele lui Marin Sorescu sunt adunate într-un singur volum.

Temele pe care acesta le explorează în sonetele sale sunt cele care l-au obsedat întreaga viață: dragostea, demnitatea trăirii, concentrarea esențelor, satirizarea moravurilor și conservarea miturilor și motivelor biblice și istorice. Așadar, un volum inedit asupra căruia merită să poposiți, fie doar și numai pentru a vă face o imagine cât mai completă asupra unui poet și om excepțional.

Comentarii

comments powered by Disqus

ARTICOLE SIMILARE

Calitatea luminii Calitatea luminii Calitatea luminii Mircea Pricăjan
Despre sarcină, nașterea și creșterea copilului în primii ani de viață s-au...
Munca Munca Munca Mitoş Micleuşanu
Volumul de versuri Munca, purtând semnătura Micleușanu M., nimeni altul...
Jacques și stăpânul său Jacques și stăpânul său Jacques și stăpânul său Milan Kundera
Piesa de teatru Jacques și stăpânul său este, după spusa lui Kundera...
Cuvinte în negativ. Eseuri de psihanaliză Cuvinte în negativ. Eseuri de psihanaliză Cuvinte în negativ. Eseuri de psihanaliză Daniela Luca
Cu siguranță lumea cărților nu ar putea exista fără cititori, așa cum lumea...
Dumnezeu poet şi protector al lumii Dumnezeu poet şi protector al lumii Dumnezeu poet şi protector al lumii Nicolae Coande
Cartea lui Nicolae Coande, purtând subtitlul Eseuri despre întoarcerea...