TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Sonete
Sonete Sonete
Marin Sorescu

Marin Sorescu a fost receptat de către cititori, dar și de critica vremii, precum și postum, drept un scriitor de factură cvasi-enciclopedistă: poet adept al neo-modernismului, poet satiric, prozator, dramaturg, scriitor de literatură pentru copii, ba chiar în vremurile din urmă i s-au publicat inclusiv jurnalele de călătorie sau corespondența de familie. Majoritatea edițiilor postume au fost îngrijite de fratele acestuia, George Sorescu.

Tot el este cel care ne prezintă prin intermediul acestui volum o nouă fațetă a lui Iona cel de la Lilieci, aceea de sonetist, dezvăluind totodată faptul că acesta a fost pasionat de sonet și de poezia cu formă fixă în general, încă din perioada studiilor liceale și universitare, de atunci datând și primele încercări. Nu a renunțat niciodată la această pasiune a sa, publicând de-a lungul vieții o samă de sonete, dar dispersat și sporadic, în diverse reviste literare. Pentru prima oară, sonetele lui Marin Sorescu sunt adunate într-un singur volum.

Temele pe care acesta le explorează în sonetele sale sunt cele care l-au obsedat întreaga viață: dragostea, demnitatea trăirii, concentrarea esențelor, satirizarea moravurilor și conservarea miturilor și motivelor biblice și istorice. Așadar, un volum inedit asupra căruia merită să poposiți, fie doar și numai pentru a vă face o imagine cât mai completă asupra unui poet și om excepțional.

Comentarii

ARTICOLE SIMILARE

Obiecte grăitoare Ștefan Câlția. Obiecte grăitoare Ștefan Câlția. Obiecte grăitoare Ştefan Câlţia
În vara acestui an, Muzeul Colecțiilor de Artă din București a găzduit o nouă...
O undiță pentru bunicul meu O undiţă pentru bunicul meu O undiţă pentru bunicul meu Gao Xingjian
O undiță pentru bunicul meu, cartea laureatului cu Nobel din anul 2000, este o...
Căutarea intermitentă Căutarea intermitentă Căutarea intermitentă Eugène Ionesco
Pe imaginea lui Eugène Ionesco s-au lipit de-a lungul timpului mai multe etichete:...
Vorbeste-le despre bătălii, regi și elefanți Vorbește-le despre bătălii, regi și elefanți Vorbește-le despre bătălii, regi și elefanți Mathias Énard
Există istorii consemnate în cărți și există mult mai multe istorii rămase...
Ce-am pierdut în foc Ce-am pierdut în foc Ce-am pierdut în foc Mariana Enriquez
După ce citisem diverse cărți despre atrocitățile care s-au întâmplat...