TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Scurtă istorie a şapte crime

În 3 decembrie 1976 Bob Marley este victima unui atentat. Peste doar trei Marley zile urma să susţină un recital în cadrul concertului pentru pace Zâmbeşte, Jamaica, concert ce avea scopul de a linişti tensiunile politice din Kingston. Atacul a fost înfăptuit de şapte indivizi care au reuşit să-i rănească, printre alţii, pe Bob Marley, soţia sa şi pe impresarul său. Ancheta care a urmat nu a reuşit să aducă în faţa instanţei vinovaţii, anchetatorii fiind acuzaţi de lipsa de transparenţă cu privire la evoluţia investigaţiilor. În timp, momentul atentatului asupra lui Bob Marley a început să se transforme într-un mit urban, mit la care personajele care au participat au început să se raporteze diferit, însă impactul acestuia asupra politicii şi societăţii din Kingston, precum şi din întreaga Jamaică, avea să se resimtă peste decenii întregi.
Marlon James a reuşit să creeze o adevărată capodoperă. Multitudinea de personaje şi de perspective, vocile diferite pe care autorul reuşeşte într-un mod fabulos să le individualizeze atât psihologic cât şi prin exprimare, evoluţia naraţiunii care se întinde pe trei decenii şi care nu-şi pierde pentru nici o singură clipă firul logic, atenta analiză a politicii şi societăţii jamaicane şi americane, impactul atentatului asupra lui Bob Marley asupra relaţiilor din americani şi localnici, a relaţiilor dintre bandele rivale care se duelează sângeros pe străzi pentru influenţă şi putere politică, toate acestea formează un roman dens, puternic, inteligent, extrem de bine articulat care ţintuieşte cititorul de paginile sale şi-l fascinează.
O scriitură abilă, fină şi aprigă care pur şi simplu nu merită să fie ratată! Posibil să ajungă să rămână în istorie printre cele mai bune romane ale secolului XXI.

Comentarii

ARTICOLE SIMILARE

Ultima stație de pe strada pieței Ultima stație de pe strada pieței Ultima stație de pe strada pieței Matt de la Peña
    "- De ce omul acela nu vede?     - Băiete, ce ştii tu ce...
Lenin Dada Lenin Dada Lenin Dada Dominique Noguez
    Ador oamenii inteligenţi care, deşi nu cred în teorii ale...
Catherine cea îndărătnică Catherine cea îndărătnică Catherine cea îndărătnică Karen Cushman
Catherine cea îndărătnică este câştigătoare a Newberry Honor, o lectură...
Pasăre cântătoare Pasăre cântătoare Pasăre cântătoare Kathryn Erskine
Devon, fratele lui Caitlin, este ucis într-un school shooting, împreună cu...
Absolut tot Absolut tot (ediție tie-in) Absolut tot (ediție tie-in) Nicola Yoon
    Maddy este alergică la lumea din jur. Nu poate ieşi din casă,...