TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Șapte ani buni
Șapte ani buni Șapte ani buni
Ioana Miruna Voiculescu

Se pare că avem în față un scriitor extraordinar de proză scurtă, așa spun recenziile din străinătate și vom putea să ne convingem și prin prima carte tradusă în română – Deodată, o bătaie în ușă, ce va apărea, tot la Humanitas, anul acesta. Până atunci, ne mulțumim cu această autobiografie a lui Keret, și mulțumirea mea a fost imensă.

Împletind evenimentele petrecute în familie, în primii șapte ani al băiatului său, Lev, cu întâlnirile cu diverse persoane (de la jurnaliști în căutare de senzațional la fani, de la șoferi de taxi la profesori universitari), Etgar ne prezintă cu o adevărată ingeniozitate viața de scriitor pe care o trăiește între Tel Aviv și diferitele locații în care călătorește pentru a ține conferințe.

Cartea cuprinde episoade pline de umor (cel al discuțiilor cu o angajată a unui call-center sau cel al modului în care a ajuns să dea dedicații pentru fani pe cărțile sale), dar și momente mai dramatice (cearta cu un taximetrist sau discuțiile cu tatăl bolnav de cancer), toate fiind descrise cu un fantastic umor, cu o ironie fină dar, când este cazul, și cu o autoironie debordantă. O carte care mi-a stârnit intereseul pentru acest scriitor și care mă face să aștept cât mai multe cărți traduse la noi.

Comentarii

ARTICOLE SIMILARE

Bunica mi-a zis să-ţi spun că-i pare rău Bunica mi-a zis să-ți spun că-i pare rău Bunica mi-a zis să-ți spun că-i pare rău Fredrik Backman
O carte inspiraţională ce ne demonstrează puterea extraordinară a poveştii. După...
Femeia din Orient Express Femeia din Orient Express Femeia din Orient Express Lindsay Jayne Ashford
Dacă am fost obişnuiţi până acum sa vedem numele Agathei Christie pe copertele...
Faza cu fotbalul Faza cu fotbalul Faza cu fotbalul Simon Critchley
Dat fiind faptul că sunt și eu microbist și, când am ocazia, ies și eu să dau...
Batman, vol. I. Conclavul bufniţelor Batman. Conclavul bufnițelor (vol.1) Batman. Conclavul bufnițelor (vol.1) Scott Snyder
Autorii acestui roman grafic au reuşit să-l readucă în prim plan pe omul-liliac,...
Samurai Samurai. Război și onoare în Japonia medievală Samurai. Război și onoare în Japonia medievală Pamela S. Turner
Cartea de faţă este o adevărată comoară cu informaţii despre Japonia medievală....