Refugiul reptilelor

Irina Dumbravă
Irina Dumbravă 19 Martie, 2018
2148

Dacă ați citit primul roman despre aventurile fraților Baudelaire, știți că nimic nu e întâmplător și oricât de mici șanse sunt ca ceva rău să se întâmple, exact așa se va întâmpla. Dacă nu ați citit încă Înneguratul început, fugiți repede într-o librărie și puneți mâna pe carte. Veți da peste una dintre cele mai grozave și înfricoșătoare povești din zilele noastre!

Noi însă acum povestim puțin despre volumul al doilea, despre acest temut și ciudat Refugiu al reptilelor. Eu una să știți că nu suport râmele, șopârlele sau șerpii. Ce-i drept, cam nimic din ce se târâie nu prea îmi place. Așa că atunci când am aflat că domnul Montgomery Montgomey (da, ați citit bine, așa se numește) e unul dintre cei mai pasionați cercetători care se ocupă de descoperirea noilor specii de șerpi, am știut din prima că nimic bun nu va ieși din asta. Orfanii Baudelaire, proaspăt scăpați din ghiarele contelui Olaf, sunt găzduiți acasă la noua rudă depărtată, acest domn Montgomery. Care pe lângă pasiunea sa pentru șerpi, are și o adevărată grădină zoologică plină de creaturi, care mai de care mai veninoase, înfricoșătoare și flămânde, cu siguranță.

Violet, Klaus și Sunny vor locui în casa unchiului lor, însă nu pentru multă vreme. Unchiul vrea să plece în Peru și să îi ia cu el în aventura din junglă, însă un nou asistent – Stephano, ciudățel și cumva familiar copiilor Baudelaire, vrea cu tot dinadinsul să schimbe povestea. Pentru că Stephano ascunde un secret groaznic iar unchiul Monty (cum îmi place domnului Montgomery să i se spună) are și el secretele sale, printre care o nouă specie de șerpi numită Vipera Incredibil de Veninioasă. Și cum fiecare secret poate ascunde o întâmplare nefericită, e clar că pe aici pe undeva ne vom întâlni cu  îngrozitorul conte Olaf.

Refugiul Reptilelor. O serie de evenimente nefericite (Vol. 2) - HC
Refugiul Reptilelor. O serie de evenimente nefericite (Vol. 2) - HC
Lemony Snicket
Vezi cartea
Descoperă plăcerea de a găti fără zahăr
Cartepedia 10 Aprilie, 2024
"Ce să mai gătim?" nu este doar o întrebare retorică în lumea culinară modernă, ci și titlul unei că...
Cum să citești calitativ, în loc de cantitativ
Cartepedia 07 Aprilie, 2024
Într-o lume în care viteza și cantitatea sunt adesea privite ca măsuri ale succesului, lectura calit...
Decodificarea psihopaților din lumea corporativă
Cartepedia 05 Aprilie, 2024
În lumea afacerilor, unde încrederea și carisma pot deschide multe uși, "Vipere la patru ace" de Pau...
Elena Farago - Poeta inimilor pure
Cartepedia 03 Aprilie, 2024
Pe 29 martie, celebrăm moștenirea culturală și literară a Elenei Farago, una dintre cele mai iubite...

Urmărește-ne pe Instagram