logo
TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Războiul ciocolatei
Războiul ciocolatei Războiul ciocolatei
Robert Cormier

Cât de dificilă poate să fie o vânzare de ciocolată pentru fondurile unui liceu? Dacă liceul care inițiază acțiunea este un liceu catolic care se numește Trinity, în cadrul căruia funcționează o societate ultra secretă formată din elevi care îşi spun Vigilenții și, mai ales, dacă mai apare și Jerry Renault care-și propune să tulbure universul, atunci nu doar că vânzarea devine dificilă, ba chiar extraordinar de palpitantă!

Jerry Renault vrea să joace în echipa de fotbal a liceului, să-și facă iubită fata pe care o urmărește pe ascuns și să îndrăznească, la un moment dat, să tulbure universul pe care colegii și tatăl său îl lasă neclintit și-n care trăiesc cu indiferență.

Archie Costello este unul dintre cei mai inteligenți și malefici elevi care au existat vreodată la planificarea de misiuni din cadrul sociețății Vigilenții. Archie știe cum să primească de fiecare dată ce vrea și nimeni, niciodată, nu-i poate sta-n cale pentru că Archie știe cum să facă universul să-l asculte.

Părintele Leon are nevoie de bani pentru fondurile școlii. Are nevoie disperată de bani. Și știe că nu-i poate strânge fără ajutorul Vigilenților și al lui Archie. Un pact cu diavolul sau un pact între diavoli?

Războiul ciocolatei se citește cu un ghem în stomac, ghem care nu te va părăsi nici măcar după ce romanul se va așeza cuminte înapoi în bibliotecă, pentru că în războiul ciocolatei învingători sunt doar cei care nu participă, ci doar privesc și învață…

 

Comentarii

comments powered by Disqus

ARTICOLE SIMILARE

Ca peştele în copac Ca peștele în copac Ca peștele în copac Lynda Mullaby Hunt
Pentru ca s-a terminat 2016, un an cu apariţii editoriale de top în zona...
Povesteşte-mi ceva Povestește-mi ceva Povestește-mi ceva Sharon Creech
Povesteşte-mi ceva e un roman în care te afunzi, în care plonjezi pentru ca,...
Credință vs Știință Credință vs Știință Credință vs Știință Jerry A. Coyne
„Lucrul cel mai detestabil pe care-l poate spune un om de ştiinţă american...
Hollywood la Phenian Hollywood la Phenian Hollywood la Phenian Paul Fischer
Unul dintre marele avantaje când ești dictator este că poți face cam tot ce-ți...
Coajă de nucă Coajă de nucă Coajă de nucă Ian McEwan
Povestitorul este un fetus care are o afinititate specială pentru vinurile de calitate,...