TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Războiul ciocolatei

În momentul în care refuză să participe la vânzarea de bomboane de ciocolată organizată de liceul la care învață, Jerry transformă, fără să vrea, obișnuitele lupte pentru putere din interiorul școlii într-un joc perfid al intimidării și persecuției care se va răspândi și va lua proporțiile unui conflict puternic și inegal. Romanul lui Cormier vorbește despre cruzimea latentă din mediul școlar, despre excludere și persecuția care se dezvoltă nu pe criteriile “clasice” ale provenienței sociale sau rasiale, ci pe cel al supunerii sau răzvrătirii față de regulile impuse de cercurile conducătoare, oficiale sau nu. Autorul analizează tipurile psihologice din spatele evenimentelor, pe care le întâlnim, de fapt, peste tot în jurul nostru: avem de-a face cu învingătorul, cu cel învins, cu liderul de grup, secundul său, lacheul, autoritatea, aparținătorul la grup, exclușii, cei slabi și cei reduși la tăcere, cei care îmbrățișează curentul și cei care se opun lui.

 

Războiul ciocolatei vorbește despre duritatea lumii adolescenților și despre traumele majore care pot rezulta dintr-un scenariu aparent inocent, ferit cel puțin, de dramele mundane majore, despre trezirea, la nivelul conștiinței tinere, a impulsurilor distrugătoare, a setei de putere și a plăcerii de a manipula.

Comentarii

comments powered by Disqus

ARTICOLE SIMILARE

Înneguratul început Înneguratul început (vol. I) Înneguratul început (vol. I) Lemony Snicket
Sunt sigură că mulți părinți vor dori să evite seria de evenimente nefericite...
Metro 2033 Metro 2033 Metro 2033 Dmitri Gluhovski
Îmi place să-i întreb pe cei care ajung la casă cu Metro 2033 dacă au...
Şuncă pe pîine Şuncă pe pîine (Top 10+) Şuncă pe pîine (Top 10+) Charles Bukowski
Cu toate că n-a fost aşa chiar din faşă, Chinaski era un puşti dur pe vremea...
Cele 13 1/2 vieți ale căpitanului Urs Albastru Cele 13 1/2 vieți ale căpitanului Urs Albastru Cele 13 1/2 vieți ale căpitanului Urs Albastru Walter Moers
Căpitanul Urs Albastru îşi aminteşte aproape fenomenologic apariţia sa pe lume...
Gândeşte-te la un număr Gândește-te la un număr Gândește-te la un număr John Verdon
Romanul despre care vorbim deschide seria detectivului Dave Gurney şi este, în...