TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Războiul ciocolatei

În momentul în care refuză să participe la vânzarea de bomboane de ciocolată organizată de liceul la care învață, Jerry transformă, fără să vrea, obișnuitele lupte pentru putere din interiorul școlii într-un joc perfid al intimidării și persecuției care se va răspândi și va lua proporțiile unui conflict puternic și inegal. Romanul lui Cormier vorbește despre cruzimea latentă din mediul școlar, despre excludere și persecuția care se dezvoltă nu pe criteriile “clasice” ale provenienței sociale sau rasiale, ci pe cel al supunerii sau răzvrătirii față de regulile impuse de cercurile conducătoare, oficiale sau nu. Autorul analizează tipurile psihologice din spatele evenimentelor, pe care le întâlnim, de fapt, peste tot în jurul nostru: avem de-a face cu învingătorul, cu cel învins, cu liderul de grup, secundul său, lacheul, autoritatea, aparținătorul la grup, exclușii, cei slabi și cei reduși la tăcere, cei care îmbrățișează curentul și cei care se opun lui.

 

Războiul ciocolatei vorbește despre duritatea lumii adolescenților și despre traumele majore care pot rezulta dintr-un scenariu aparent inocent, ferit cel puțin, de dramele mundane majore, despre trezirea, la nivelul conștiinței tinere, a impulsurilor distrugătoare, a setei de putere și a plăcerii de a manipula.

Comentarii

comments powered by Disqus

ARTICOLE SIMILARE

Soţii şi concubine Soţii şi concubine Soţii şi concubine Su Tong
Femeile din lumea pe care o dezvăluie Su Tong în cele câteva povestiri care...
Un fel de basm Un fel de basm Un fel de basm Graham Joyce
Asemenea lui Vlad Zver, şi eu am rămas puţin contrariată de acest roman. Autorul...
Căzând în gol Căzând în gol Căzând în gol Joe Simpson
Fiecare experienţă pe munte este diferită, fie că vorbim de membrii aceleiaşi...
Aventura gărgăriţei Suzette Aventura gărgăriței Suzette Aventura gărgăriței Suzette Quentin Gréban
Nu este uşor să fii mic. În primul rând că eşti greu de observat şi te...
Pisica pierdută Pisica pierdută. O poveste adevărată despre iubire, disperare și tehnologie GPS Pisica pierdută. O poveste adevărată despre iubire, disperare și tehnologie GPS Caroline Paul
Wendy locuieşte împreună cu prietena ei Caroline într-un cartier de case...