TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Rătăciri
Rătăciri Rătăciri
Horaţiu Mălăele

Pe Horațiu Mălăele îl știți cu siguranță de la teatru sau de la televizor. Este omul care stârnește râsul doar prin simpla sa prezență. Și totuși, el este mai mult decât atât. Este și  desenator și scriitor și cu deosebire poet. De fapt, este un artist complet. Volumul Rătăciri adună la un loc câteva dintre poeziile sale, câteva bucăți de proză scurtă și câteva scânteieri de gând despre teatru, film și viață în general.
Cum, nu credeți că este poet? Ia citiți aceasta: „de fi-va supărarea ta un punct în zare,/ această perspectivă mă miră și mă doare,/ de fi-va supărarea ta un pumn de cuie,/ această răstignire mă moare și mă suie,/ de fi-va supărarea ta perna de pat, pe care somnu-ți stă culcat,/ de fi-va ea așa cum pare/ o mică sau mai mare supărare,/ tu află acuma, mândra mea/ poveste,/ că dacă totu-i trecător,/ și asta este”.
Și totuși, de ce Rătăciri? Pentru că toate cele ce se scriu în această carte nu sunt altceva decât foste rătăciri de zi cu zi. Căci fără rătăcire nu există regăsire.

Comentarii

comments powered by Disqus

ARTICOLE SIMILARE

Calitatea luminii Calitatea luminii Calitatea luminii Mircea Pricăjan
Despre sarcină, nașterea și creșterea copilului în primii ani de viață s-au...
Munca Munca Munca Mitoş Micleuşanu
Volumul de versuri Munca, purtând semnătura Micleușanu M., nimeni altul...
Jacques și stăpânul său Jacques și stăpânul său Jacques și stăpânul său Milan Kundera
Piesa de teatru Jacques și stăpânul său este, după spusa lui Kundera...
Cuvinte în negativ. Eseuri de psihanaliză Cuvinte în negativ. Eseuri de psihanaliză Cuvinte în negativ. Eseuri de psihanaliză Daniela Luca
Cu siguranță lumea cărților nu ar putea exista fără cititori, așa cum lumea...
Dumnezeu poet şi protector al lumii Dumnezeu poet şi protector al lumii Dumnezeu poet şi protector al lumii Nicolae Coande
Cartea lui Nicolae Coande, purtând subtitlul Eseuri despre întoarcerea...