TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Rat Pack - Frank Sinatra și prietenii lui

Când, în august 2014 dispărea şi ultima stea a epocii de aur a Hollywood-ului, mi-am amintit de povestea (poliţistă) Ratpack-ului, de lumea şi de stilul de viaţă parcă de neconceput, pentru care Lauren Bacall rămăsese ultimul martor. Pe atunci, soţie a celui care îşi dispută titlul de cel mai mare actor din istoria cinematografiei (fără rival, dacă mă întreabă pe mine cineva), Lauren Bacall a şi dat numele de “adunătură de şobolani” celor care, după o noapte de exagerări nu arătau şi nici nu se simţeau, ar mai adăuga probabil Dean Martin, mai bine de atât.

Că viaţa ei a continuat şi după moartea lui Bogart împreună cu unii dintre aceşti şobolani, rămâne o conjectură pe care Javier Marquez încearcă să o probeze, la fel cum încearcă să îşi justifice fiecare ipoteză oricât de incredibilă ar fi, şi cu aceeaşi putere de convingere cu care detaliază cele mai ascunse poveşti ale vieţilor lui Sinatra, Martin, Davis Jr., Bishop, Lawford, ale prietenilor şi mai ales ale duşmanilor lor: thrillere cu mafioţi în care nu joacă doar Sinatra, ceea ce e, totuşi, binecunoscut, poveşti de adormit şi trezit cu Marilyn Monroe, poveşti despre îndrăgostit cu Ava Gardner, politică, ură, răzbunare, răpiri, Elvis, Kennedy, nu cred să mai lipsească ceva. O lume a luxului, dar şi a opusului său – pericolul la fiecare pas.

The problem with the world is that everyone is a few drinks behind (Humphrey Bogart)

Comentarii

ARTICOLE SIMILARE

Io contra Statele Unite ale Americii Io contra Statele Unite ale Americii Io contra Statele Unite ale Americii Paul Beatty
Io este fiul unui sociolog de culoare controversat și a crescut fiind subiectul unor...
Ultima stație de pe strada pieței Ultima stație de pe strada pieței Ultima stație de pe strada pieței Matt de la Peña
    "- De ce omul acela nu vede?     - Băiete, ce ştii tu ce...
Lenin Dada Lenin Dada Lenin Dada Dominique Noguez
    Ador oamenii inteligenţi care, deşi nu cred în teorii ale...
Catherine cea îndărătnică Catherine cea îndărătnică Catherine cea îndărătnică Karen Cushman
Catherine cea îndărătnică este câştigătoare a Newberry Honor, o lectură...
Pasăre cântătoare Pasăre cântătoare Pasăre cântătoare Kathryn Erskine
Devon, fratele lui Caitlin, este ucis într-un school shooting, împreună cu...