logo
TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Radu Paraschivescu – Muște pe parbrizul vieții.

Am citit dintr-o răsuflare noua colecție de perle alcătuită de Radu Paraschivescu. Am citit, am râs și m-am enervat. Multe perle sunt foarte bune, glume de cea mai bună calitate. Altele par ireale, falsificate. Nu te-ai fi gândit că cineva poate spune/scrie așa ceva! Câteva par să nu-și găsească locul în această colecție. Cum e cazul citatului din Varujan Vosganian – „Cum poți scrie într-o limbă în care nu-i cunoști bețivii?” – care e literatură adevărată.

Fără îndoială, poți face cadou acest volum oricărei persoane din jurul tău. Pentru că citatele, ordonate aproape didactic de R.P. pe teme și subiecte de interes , stârnesc râsul, creează bună-dispoziție și dau apă la moară pentru orice amintire, bârfă sau situație similară din biografia noastră.

 Însă această antologie, dincolo de destinația ei practică – hai să-i zicem terapeutică, pentru că ce e mai bun decât o porție bună de râs? – reprezintă și o radiografie a societății noastre, cu modelele, VIP-urile, mascotele și gogomanii noștri publici. Și plimbându-te așa, prin cartea lui Radu Paraschivescu, îți dai seama că între vedetele de carton, politicienii inculți și plați, moderatorii lipsiți de imaginație și elevii de liceu, agramați și deseori orgolioși în ignoranța lor nu e nicio diferență. Și atunci, parcă, râsul bun și sănătos te pune puțin pe gânduri!

Comentarii

comments powered by Disqus

ARTICOLE SIMILARE

Poneiul roșu Poneiul roșu Poneiul roșu John Steinbeck
Steinbeck e unul dintre prozatorii mei preferați. Foarte multe dintre personajele sale...
Irène Irene Irene Pierre Lemaitre
Camille Verhoeven e un polițist apreciat, cu multe reușite în anchete, cu o...
Calea dragonului Calea dragonului Calea dragonului Daniel Abraham
Chiar nu știam cum o să fie romanul ăsta. Daniel Abraham, unul dintre cei doi autori...
Ultimul polițist Ultimul polițist Ultimul polițist Ben H. Winters
Combinație bună de roman SF și roman polițist, atent mai degrabă la implicațiile...
Furia aurie Furia Aurie Furia Aurie Pierce Brown
Greu de crezut că după Furia roșie Pierce Brown va oferi un SF mai bun, mai captivant...