TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Radu Paraschivescu – Muște pe parbrizul vieții.

Am citit dintr-o răsuflare noua colecție de perle alcătuită de Radu Paraschivescu. Am citit, am râs și m-am enervat. Multe perle sunt foarte bune, glume de cea mai bună calitate. Altele par ireale, falsificate. Nu te-ai fi gândit că cineva poate spune/scrie așa ceva! Câteva par să nu-și găsească locul în această colecție. Cum e cazul citatului din Varujan Vosganian – „Cum poți scrie într-o limbă în care nu-i cunoști bețivii?” – care e literatură adevărată.

Fără îndoială, poți face cadou acest volum oricărei persoane din jurul tău. Pentru că citatele, ordonate aproape didactic de R.P. pe teme și subiecte de interes , stârnesc râsul, creează bună-dispoziție și dau apă la moară pentru orice amintire, bârfă sau situație similară din biografia noastră.

 Însă această antologie, dincolo de destinația ei practică – hai să-i zicem terapeutică, pentru că ce e mai bun decât o porție bună de râs? – reprezintă și o radiografie a societății noastre, cu modelele, VIP-urile, mascotele și gogomanii noștri publici. Și plimbându-te așa, prin cartea lui Radu Paraschivescu, îți dai seama că între vedetele de carton, politicienii inculți și plați, moderatorii lipsiți de imaginație și elevii de liceu, agramați și deseori orgolioși în ignoranța lor nu e nicio diferență. Și atunci, parcă, râsul bun și sănătos te pune puțin pe gânduri!

Comentarii

comments powered by Disqus

ARTICOLE SIMILARE

Cel care cheamă câinii Cel care cheamă câinii Cel care cheamă câinii Lucian Dan Teodorovici
Mixaj de ego-proză și fragmente de jurnal, Cel care cheamă câinii este un volum...
Viaţă după viaţă Viață după viață Viață după viață Kate Atkinson
Pentru Ursula și familia ei din Poiana vulpii începutul de secol XX aduce doar...
Alex Alex Alex Pierre Lemaitre
După Irène, primul roman cutremurător din Seria Verhoeven, mi-era greu să cred...
Galveston Galveston Galveston Nic Pizzolatto
Nic Pizzolatto a devenit celebru datorită serialului True Detective, unul dintre cele...
Galapagos Galapagos Galapagos Kurt Vonnegut
Galapagos este un roman despre apocalipsă, cu o tematică SF, însă când...