TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Putin - biografia secretă
Putin. Biografia interzisă Putin. Biografia interzisă
Stanislav Belkovski

Stanislav Belkovski este vânat, zice-se, de KGB pentru această biografie interzisă la Kremlin. Motivele nu sunt foarte clare, dar în urma lecturării volumului, îți dai seama că KGB-iștii au un simț al umorului destul de dezvoltat, o lipsă totală de apetență pentru bârfă și o oarecare pregătire literară și gusturi scriitoricești.

Vei descoperi lucruri inedite despre Putin. Bineînțeles că depinde ce inedit ți-a rămas de descoperit și, mai ales, despre care Putin ți-au rămas lucruri de descoperit.

Scriitura este duală, cea mai duală scriitură pe care am văzut-o eu vreodată. E comparabilă cu Ulise a lui James Joyce. Bine, adevărul este că Ulise este scrisă de un singur om, pe când în Biografia interzisă a lui Putin avem și prefața domnului Hurezeanu care are o scriitură foarte diferită față de domnul Belkovski. Poate pentru că domnul Hurezeanu scrie direct în română... cine știe.

Ce este cu adevărat interesant în această carte? Că tatăl lui Putin au fost doi oameni, primul a fost Anatoli Sobceak și al doilea Boris Elțîn. Că fratele lui Putin este Roman Abramovici. Că urăște trădătorii și că patul lui este invizibil și pustiu. Că e un om politic extrem de abil pentru că nu vrea să fie un om politic absolut deloc, ci un bussines man. Că este un ROG – Russkie Obrazovanîe Goroja. Că nu a fost James Bond, ci Croitorul din Panama.

Alte detalii picante despre afacerile lui Putin, relațiile sale interesante cu oligarhii alături de care conduce țara, precum și alte observații usturătoare legate de viața privată a domnului VVP le găsiți în incendiara carte care poartă semnătura lui Stanislav Belkovski.

Comentarii

comments powered by Disqus

ARTICOLE SIMILARE

Cazemata Cazemata Cazemata Tudor Ganea
Cazemata este un roman de debut impresionant, surprinzător ca realizare prin modul...
O sută de rochii O sută de rochii O sută de rochii Eleanor Estes
Wanda Petronski vine în fiecare zi cu o rochie albastră spălăcită, iar colegii...
George şi miraculosul său medicament George și miraculosul său medicament George și miraculosul său medicament Roald Dahl
Roald Dahl poate fi amuzant, caraghios, plin de idei năstruşnice şi inteligente,...
Copacul minciunilor Copacul minciunilor Copacul minciunilor Frances Hardinge
    Nu ştiu ce e mai important la Copacul minciunilor, care dintre ideile,...
Dă mai departe Dă mai departe Dă mai departe Catherine Ryan Hyde
Dă mai departe este un bun exerciţiu pedagogic. În fapt, la finalul cărţii...