TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Primăvara la Roma a doamnei Stone

Romanul lui Tennessee Williams este o dramă bine scrisă despre întâlnirea dintre o văduvă, doamna Karen Stone, și un tânăr italian, de o frumusețe ieșită din comun, mofturos și pus pe făcut bani în moduri cât mai simple.

Văduva americană, fostă actriță celebră, deși succesul ei a fost tot timpul undeva la limită, își petrece anii retragerii în orașul italian Roma, departe de ochii presei și ai cunoscuților. Retragerea coincide cu depresia zilnică, stările melancolice și analiza retropectivă cu ochi foarte critici și duri îndreptați către trecutul ei profesional, dar și către viața casnică alături de fostul soț.

Criza de melancolie e o stare perfectă pentru una din marile doamne ale Romei – un soi de matroană de gigolo care servește câte un băiat potrivit fiecărei văduve aflate în criză. Retrospectiva vieții pe scenă coincide astfel cu o criză puternică a vârstei înaintate, așa că sosierea lui Paolo, tânărul misterios și plesnind de frumusețe și sănătate pică la fix. Deși trecutul său și nivelul de trai ascund lucruri destul de suspecte, pentru doamna Stone nu contează decât tinerețea redescoperită și energia pe care o pierduse. Însă toate aceste gesturi au un preț și prețul nu se lasă mult așteptat.

Comentarii

comments powered by Disqus

ARTICOLE SIMILARE

Imperiul pisicilor Imperiul Pisicilor Imperiul Pisicilor Alex Tocilescu
Celebru pentru pisicile de pe internet și pentru scandalul iscat de primul volum de...
Dispariția din Silver Water Dispariția din Silver Water Dispariția din Silver Water Haylen Beck
Audra Kinney fuge din orașul soțului ei luând cu ea pe cei doi copii. Lasă...
Umilirea publică în epoca internetului Umilirea publică în epoca internetului Umilirea publică în epoca internetului Jon Ronson
Într-o lume în care realitatea virtuală și activitatea zilnică pe...
Locuri comune. Clasă, anticomunism, stânga Locuri comune. Clasă, anticomunism, stânga Locuri comune. Clasă, anticomunism, stânga Florin Poenaru
Pe Florin Poenaru îl citesc mai rar, însă rămâne permanent un autor...
Asasinul din umbră Asasinul din umbră Asasinul din umbră Brent Weeks
Pentru prima dată tradus în română, Brent Weeks ocupă deja un loc...