TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Primăvara la Roma a doamnei Stone

Romanul lui Tennessee Williams este o dramă bine scrisă despre întâlnirea dintre o văduvă, doamna Karen Stone, și un tânăr italian, de o frumusețe ieșită din comun, mofturos și pus pe făcut bani în moduri cât mai simple.

Văduva americană, fostă actriță celebră, deși succesul ei a fost tot timpul undeva la limită, își petrece anii retragerii în orașul italian Roma, departe de ochii presei și ai cunoscuților. Retragerea coincide cu depresia zilnică, stările melancolice și analiza retropectivă cu ochi foarte critici și duri îndreptați către trecutul ei profesional, dar și către viața casnică alături de fostul soț.

Criza de melancolie e o stare perfectă pentru una din marile doamne ale Romei – un soi de matroană de gigolo care servește câte un băiat potrivit fiecărei văduve aflate în criză. Retrospectiva vieții pe scenă coincide astfel cu o criză puternică a vârstei înaintate, așa că sosierea lui Paolo, tânărul misterios și plesnind de frumusețe și sănătate pică la fix. Deși trecutul său și nivelul de trai ascund lucruri destul de suspecte, pentru doamna Stone nu contează decât tinerețea redescoperită și energia pe care o pierduse. Însă toate aceste gesturi au un preț și prețul nu se lasă mult așteptat.

Comentarii

ARTICOLE SIMILARE

Băiatul sălbatic Băiatul sălbatic Băiatul sălbatic Paolo Cognetti
Scriitorul italian Paolo Cognetti, câștigător deja al premiul Strega, revine pe...
Cântec lin Cântec lin Cântec lin Leïla Slimani
Romanul Leïlei Slimani începe brusc și violent cu o crimă...
Și, deodată, cineva bate la ușă Și, deodată, cineva bate la ușă Și, deodată, cineva bate la ușă Etgar Keret
Citindu-i volumul de memorii și eseuri apărut deja la Humanitas (Șapte ani buni), eram...
Acum nici tăcerea nu-ți mai aparține Acum nici tăcerea nu-ți mai aparține Acum nici tăcerea nu-ți mai aparține Aslı Erdoğan
Pe data de 17 august 2016, Aslı Erdoğan, alături de alți membri ai...
Mitologia nordică Mitologia nordică Mitologia nordică Neil Gaiman
Neil Gaiman este unul dintre scriitorii mei preferați când vine vorba de fantasy...