TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Primăvara la Roma a doamnei Stone

Romanul lui Tennessee Williams este o dramă bine scrisă despre întâlnirea dintre o văduvă, doamna Karen Stone, și un tânăr italian, de o frumusețe ieșită din comun, mofturos și pus pe făcut bani în moduri cât mai simple.

Văduva americană, fostă actriță celebră, deși succesul ei a fost tot timpul undeva la limită, își petrece anii retragerii în orașul italian Roma, departe de ochii presei și ai cunoscuților. Retragerea coincide cu depresia zilnică, stările melancolice și analiza retropectivă cu ochi foarte critici și duri îndreptați către trecutul ei profesional, dar și către viața casnică alături de fostul soț.

Criza de melancolie e o stare perfectă pentru una din marile doamne ale Romei – un soi de matroană de gigolo care servește câte un băiat potrivit fiecărei văduve aflate în criză. Retrospectiva vieții pe scenă coincide astfel cu o criză puternică a vârstei înaintate, așa că sosierea lui Paolo, tânărul misterios și plesnind de frumusețe și sănătate pică la fix. Deși trecutul său și nivelul de trai ascund lucruri destul de suspecte, pentru doamna Stone nu contează decât tinerețea redescoperită și energia pe care o pierduse. Însă toate aceste gesturi au un preț și prețul nu se lasă mult așteptat.

Comentarii

comments powered by Disqus

ARTICOLE SIMILARE

Războiul mondial al Fumătorilor Razboiul Mondial al Fumătorilor Razboiul Mondial al Fumătorilor Marin Mălaicu-Hondrari
Ricardo Rivas Ponti este președintele unuia dintre cele mai controversate state aflate...
Însemnări din timpul ocupației germane Însemnări din timpul ocupației germane (1916 - 1918) Însemnări din timpul ocupației germane (1916 - 1918) Pia Alimăneștianu
Însemnările Piei Alimăneștianu din timpul ocupației germane oferă o...
Raiul pe pământ Raiul pe pământ Raiul pe pământ Mariusz Szczygieł
După ce am citit „Gottland”, am spus că trebuie nepărat să văd Cehia lui...
Ce este populismul? Ce este populismul? Ce este populismul? Jan Werner Müller
În contextul politic actual, o introducere în doctrina populismului e mai...
Am fost cândva femeie de onoare și alte povestiri Am fost cândva femeie de onoare și alte povestiri Am fost cândva femeie de onoare și alte povestiri Radu Paraschivescu
Colecție de proză scurtă despre copilărie, adolescență, primii ani de tinerețe...