Povestiri istorice (Antologie)

Romeo Aurelian Ilie
Romeo Aurelian Ilie 11 Aprilie, 2016
1982

O carte de istorie pentru copii care a făcut la rândul ei istorie. Din această carte au învățat câteva generații de copii, prima ediție a acesteia datând din anul 1982. Așadar, primii ei cititori o pot face acum cadou, o pot lăsa zestre copiilor lor. Iar aceștia o citesc și astăzi cu plăcere. Altfel, cum s-ar justifica prezența ei în topul vânzărilor?

Ediția de față a Povestirilor istorice este o antologie, cuprinzând textele cele mai reprezentative din cele trei volume inițiale ale acestei culegeri de istorie povestită copiilor. Odiseea începe cu povestea despre Burebista și se încheie cu luptele eroice date de soldații români în Al Doilea Război Mondial. Copiii de astăzi vor fi scutiți așadar de înfloririle despre epoca comunismului român; deși povestea despre construirea Transfăgărășanului putea fi și astăzi o lecție de viață. Dar poate le vor povesti părinții...

Noua ediție a povestirilor lui Dumitru Almaș este împodobită cu ilustrațiile lui Valentin Tănase, cel care semnează și postfața. De asemenea, se poate lăuda cu un dublu „Cuvânt înainte”, purtând semnătura Prof. Univ. Dr. Ioan Scurtu și a Prof. Univ. Dr. Adrian Cioroianu, precum și cu o mărturie dată de fiica autorului, Ioana Jitaru. Întreaga ediție este îngrijită de Valeria Filimon, cea care îmbogățește volumul și cu repere biobibliografice atât pentru Dumitru Almaș, cât și pentru ilustratorul Valentin Tănase.

Așadar, dragi copii, puneți mâna și citiți această carte, și astfel veți învăța să iubiți istoria acestui neam de oameni viteji și demni.

Povestiri istorice (Vol. 1)
Povestiri istorice (Vol. 1)
Dumitru Almaş
Vezi cartea
Descoperă plăcerea de a găti fără zahăr
Cartepedia 10 Aprilie, 2024
"Ce să mai gătim?" nu este doar o întrebare retorică în lumea culinară modernă, ci și titlul unei că...
Cum să citești calitativ, în loc de cantitativ
Cartepedia 07 Aprilie, 2024
Într-o lume în care viteza și cantitatea sunt adesea privite ca măsuri ale succesului, lectura calit...
Decodificarea psihopaților din lumea corporativă
Cartepedia 05 Aprilie, 2024
În lumea afacerilor, unde încrederea și carisma pot deschide multe uși, "Vipere la patru ace" de Pau...
Elena Farago - Poeta inimilor pure
Cartepedia 03 Aprilie, 2024
Pe 29 martie, celebrăm moștenirea culturală și literară a Elenei Farago, una dintre cele mai iubite...

Urmărește-ne pe Instagram