TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Ploaia electrică
Ploaia electrică Ploaia electrică
James Lee Burke

Cititorii de romane polițiste dure, întunecate, în care nu există bine și rău, alb și negru, romane pentru care realitatea e dureroasă și neplăcută, ei bine, aceștia pot pune pe listă romanele lui James Lee Burke.

Ploaia electrică e primul roman din seria Dave Robicheaux. Robicheaux e genul de polițist cătrănit, cu o căsnicie distrusă, alcoolic în trecut, dar chiar și în prezent tentația alcoolului nu îi dă pace. Corect, violent și cu multe amintiri crunte din perioada războiului din Vietnam. Provine dintr-o familie săracă de cajuni, grup etnic minoritar, descins din coloniști francezi. Locotenent cu multă experiență, încearcă în permanență să își refacă viața. Un frate geamăn amestecat însă în afaceri dubioase cu mafia locală, o moarte aparent neimportantă și câteva coincidențe nefericite îi dau peste cap și ultima șansă de a reveni la normalitate.

Fără să vrea, Robicheaux intră în lumea secretă și întunecată a traficului de arme, a serviciilor secrete și a politicii internaționale dubioase, pusă la cale de Statele Unite. Intuind unele piste, greșind și persistând în greșeală, locotenentul își riscă cariera, libertate, viața sa și viața celor din jur. Pe măsură ce ancheta proprie înaintează, întreaga sa viață e atrasă în această furtună care lasă doar cadavre desfigurate în urmă.

James Lee Burke construiește un personaj demn de romanele noir, fără umorul și ironia acestora din urmă. Aici totul e politic, cinic și totul miroase de la o poștă a moarte violentă. Pe mine unul scriitorul acesta m-a câștigat de la primul roman citit.

Comentarii

ARTICOLE SIMILARE

În inima țării În inima țării În inima țării J.M. Coetzee
Cel mai recent roman tradus la noi din opera lui Coetzee este unul dintre romanele de...
Proscrișii Proscrişii Proscrişii S.E. Hinton
Știu că în colecția Cărți Cult a editurii Art găsești o selecție de...
Pădurea. Instrucțiuni de folosire Pădurea Pădurea Peter Wohlleben
Îmi plac pădurile, locuiesc la marginea unei păduri, și cu toate acestea nu sunt...
Numele meu este Anton Numele meu este Anton Numele meu este Anton Geo Dinescu
Anton e un puști retras care va deveni încet, încet un tânăr timid,...
Șapte ani buni Șapte ani buni Șapte ani buni Ioana Miruna Voiculescu
Încerc să îmi dau seama cum să vă recomand această carte. Mie mi-a atras...