TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Ploaia electrică
Ploaia electrică Ploaia electrică
James Lee Burke

Cititorii de romane polițiste dure, întunecate, în care nu există bine și rău, alb și negru, romane pentru care realitatea e dureroasă și neplăcută, ei bine, aceștia pot pune pe listă romanele lui James Lee Burke.

Ploaia electrică e primul roman din seria Dave Robicheaux. Robicheaux e genul de polițist cătrănit, cu o căsnicie distrusă, alcoolic în trecut, dar chiar și în prezent tentația alcoolului nu îi dă pace. Corect, violent și cu multe amintiri crunte din perioada războiului din Vietnam. Provine dintr-o familie săracă de cajuni, grup etnic minoritar, descins din coloniști francezi. Locotenent cu multă experiență, încearcă în permanență să își refacă viața. Un frate geamăn amestecat însă în afaceri dubioase cu mafia locală, o moarte aparent neimportantă și câteva coincidențe nefericite îi dau peste cap și ultima șansă de a reveni la normalitate.

Fără să vrea, Robicheaux intră în lumea secretă și întunecată a traficului de arme, a serviciilor secrete și a politicii internaționale dubioase, pusă la cale de Statele Unite. Intuind unele piste, greșind și persistând în greșeală, locotenentul își riscă cariera, libertate, viața sa și viața celor din jur. Pe măsură ce ancheta proprie înaintează, întreaga sa viață e atrasă în această furtună care lasă doar cadavre desfigurate în urmă.

James Lee Burke construiește un personaj demn de romanele noir, fără umorul și ironia acestora din urmă. Aici totul e politic, cinic și totul miroase de la o poștă a moarte violentă. Pe mine unul scriitorul acesta m-a câștigat de la primul roman citit.

Comentarii

ARTICOLE SIMILARE

Băiatul sălbatic Băiatul sălbatic Băiatul sălbatic Paolo Cognetti
Scriitorul italian Paolo Cognetti, câștigător deja al premiul Strega, revine pe...
Cântec lin Cântec lin Cântec lin Leïla Slimani
Romanul Leïlei Slimani începe brusc și violent cu o crimă...
Și, deodată, cineva bate la ușă Și, deodată, cineva bate la ușă Și, deodată, cineva bate la ușă Etgar Keret
Citindu-i volumul de memorii și eseuri apărut deja la Humanitas (Șapte ani buni), eram...
Acum nici tăcerea nu-ți mai aparține Acum nici tăcerea nu-ți mai aparține Acum nici tăcerea nu-ți mai aparține Aslı Erdoğan
Pe data de 17 august 2016, Aslı Erdoğan, alături de alți membri ai...
Mitologia nordică Mitologia nordică Mitologia nordică Neil Gaiman
Neil Gaiman este unul dintre scriitorii mei preferați când vine vorba de fantasy...