TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Pistolarul. Turnul întunecat

Auzind că vara aceasta vom vedea în cinema, în sfârșit, o ecranizare după seria celebră a lui Stephen King, Turnul întunecat, și împins de la spate de prieteni care tot spun că e un must al literaturii fantasy, am decis să încep și eu seria cu primul volum – Pistolarul.

Primele impresii? E o literatură stranie, la granița dintre SF și Fantasy, cu câteva scene horror. Însă nimic clar, nimic bine trasat, totul mai degrabă la nivel de sugestie. Ne aflăm într-un spațiu post-apocaliptic dintr-o lume alternativă. Un spațiu deșertic rămas de pe urmele unei civilizații avansate. În acest spațiu, Pistolarul urmărește un anumit om în negru, un soi de vrăjitor care poate blestema sau învia oameni. Tot romanul e o continuă urmărire a omului negru pentru a afla locația Turnului întunecat. Nu știm ce este acest turn, nici cine e omul negru. Pe măsură ce citim, aflăm câteva detalii despre Pistolar, însă foarte puține lucruri care să sugereze motivațiile din spatele acestei urmăriri personale.

Lucrurile nu se schimbă decisiv până la final. Singurul detaliu care ar conta e cel al unor porți între lumea noastră, pe care o știm ca cititori, și lumea Pistolarului. Însă, așa cum am mai spus, totul e spus cu jumătate de gură, de parcă toată acțiunea romanului ar fi un vis în care desfășurarea eveniementelor nu ține de o logică firească.

Concluzia după primul volum? Intrigant. Nu am devenit fan al seriei și nici nu pot să spun că e un roman extraordinar. Însă te intrigă toate acele goluri din poveste și sunt curios să văd ce se întâmplă în continuare. Citiorii lui King spun că primul volum e cel mai slab din serie. Să vedem...

Comentarii

ARTICOLE SIMILARE

În viață În viață În viață Yu Hua
Considerat unul dintre cei mai buni prozatori chinezi contemporani, Yu Hua a...
Ce-am pierdut în foc Ce-am pierdut în foc Ce-am pierdut în foc Mariana Enriquez
Lumea Marianei Enriquez e o lume de coșmar. O lume în care violența, macabrul,...
Nocturne. Cinci povești despre muzică și amurg Nocturne. Cinci poveşti despre muzică şi amurg Nocturne. Cinci poveşti despre muzică şi amurg Kazuo Ishiguro
Când știi că prozatorul nostru e născut în Japonia, dar de mic copil a...
Cei opt munți Cei opt munți Cei opt munți Paolo Cognetti
Unul dintre cele mai bune romane citite în acest an, Cei opt munți al italianului...
Războiul mondial al Fumătorilor Razboiul Mondial al Fumătorilor Razboiul Mondial al Fumătorilor Marin Mălaicu-Hondrari
Ricardo Rivas Ponti este președintele unuia dintre cele mai controversate state aflate...