TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Pisica pierdută

Wendy locuieşte împreună cu prietena ei Caroline într-un cartier de case din San Francisco, împărţindu-şi viaţa între slujbă, noua ei relaţie şi cele două pisici, Tibby şi Fibby. Într-o zi, accidentul pe care îl suferă o lasă într-o stare fizică deplorabilă care nu-i mai permite decât să se concentreze asupra universului domestic şi depresiei care îl pândeşte pe orice individ deposedat brusc de controlul asupra corpului său.

Şi în această oază mică şi sigură, Wendy are parte de o lovitură absolut surprinzătoare: Tibby, un motan sperios şi timid dispare de acasă şi nu se mai întoarce timp de cinci săptămâni lungi, chinuitoare şi suportate cu unghii roase de îngrjjorare, disperare, gelozie şi curiozitate. Însă abia întoarcerea fluşturatecului declanşează acţiunea, pentru că Wendy nu poate şi nu vrea să înţeleagă că o pisică poate pur şi simplu să-şi părăseacă domiciliul după treisprezece ani de panică la adulmecarea necunoscutului.

De aici arsenalul tehnologic menit să descrie traseele dihaniei, cursurile de comunicare cu animalele, pet detectives şi tot soiul de încercări mai mult sau mai puţin excentrice de a demasca eventuala ademenire şi reţinerea ilegală a mult-domesticitului.

Cărţulia lui Wendy este însoţită de ilustraţiile lui Caroline, cu un efect comic garantat pentru cunoscători şi cu adevărate însuşiri descriptive şi revelatorii, aş putea spune, pentru cei care încă nu au avut ocazia de a observa comportamentul felin în toată splendoarea lui.

Comentarii

comments powered by Disqus

ARTICOLE SIMILARE

Picnic la marginea drumului Picnic la marginea drumului Picnic la marginea drumului Arkadi Strugațki
Tot ce știm este că Vizita a avut loc și singura dovadă (de necontestat, de altfel) a...
E greu să fii zeu E greu să fii zeu E greu să fii zeu Arkadi Strugațki
Anton e trimis ca observator pe o planetă a cărei societate a ajuns într-un...
Furnica electrică Furnica electrică Furnica electrică Philip K. Dick
Sunt convinsă că, cel puțin despre una din cele nouă povestiri adăpostite de volumul...
Dr. Bloodmoney Dr.  Bloodmoney Dr. Bloodmoney Philip K. Dick
Dr. Bloodmoney e, cu siguranță, cel mai hipnotic roman de Philip K. Dick pe care...
Sfîrșitul copilăriei Sfârşitul copilăriei Sfârşitul copilăriei Arthur C. Clarke
Ce-ar fi dacă, în sfîrșit, vecinii stelari pe care unii își doresc...