TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Pe linie

Ca un mare fan al tenisului, am îmbrățișat inițiativa editurii Publica de a traduce biografiile marilor tenismeni precum Sampras, Agassi, Federer, Nadal, Murray și Djokovic. Dacă în tenisul de băieți se poate argumenta că în ultimii ani există o întrecere pentru titlul de cel mai bun jucător, ce pune în arenă trei sau patru jucători, timp de aproape 15 ani se poate spune fără echivoc că tenisul feminin a fost dominat incontestabil de Serena Williams. Biografia acesteia ajunge și în România într-un moment în care jucătoarea de tenis recunoaște mai mult sau mai puțin explicit faptul că retragerea sa din sportul alb se apropie iminent.

O mare parte din biografia sportivei este dedicată formării sale la nivel de juniorat, povestind despre copilăria Serenei din rău-famatul cartier Compton, California unde aceasta împreună cu surorile ei au fost antrenate de tatăl lor. Mai mult, Serena oferă amănunte despre relația plină de rivalitate și respect cu sora ei mai mare, Venus, relație ce s-a dovedit extrem de benefică pentru sora mai mică. Amănuntele despre relațiile romantice, celebrarea primelor Grand Slamuri, moartea tragică a uneia din surori, precum și lupta constantă cu accidentările ce amenințau să-i încheie cariera în orice moment pot fi regăsite printre paginile scrise împreună cu Daniel Paisner.

O poveste motivațională pentru oricine vrea să arunce o privire la sacrificiile făcute în sportul de performanță.

Comentarii

ARTICOLE SIMILARE

Firmin Firmin. Aventurile unei vieţi subterane Firmin. Aventurile unei vieţi subterane Sam Savage
Firmin este numele unui șobolan născut într-o librărie second-hand într-o...
Preaiubita Preaiubita Preaiubita Toni Morrison
124 was spiteful. Full of a baby's venom   Romanul ce avea s-o propulseze pe...
Istoria tărâmurilor și locurilor legendare Istoria tărâmurilor și locurilor legendare Istoria tărâmurilor și locurilor legendare Umberto Eco
Așa cum ne-a obișnuit în Istoria Frumuseții și Istoria Urâtului,...
De profundis De Profundis De Profundis Oscar Wilde
Wilde l-a întâlnit pe Alfred Douglas (destinatarul acestei scrisori de 50000...
Omul-Umbră Omul Umbră Omul Umbră Dashiell Hammett
Fostul detectiv al agenției Pinkerton, Dashiell Hammett își încheie cariera...