TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Pascal desenează corăbii

De pe vapor lumea se vede altfel, Radu Niciporuc aducându-și cititorii pe Marele Albastru în intimitatea echipajului. Povestirile sunt amuzante, triste, pline de povețe sau pur și simplu amintiri despre călătoriile pe mare prin care a trecut autorul.
Fie că povestește despre cum a trăit revoluția pe vapor, despre un contrabandist șmecher care se descurca în orice situație, despre aventurile amoroase și bețiile trase în diferite porturi, despre un băiat negru care călătorea clandestin la bord, Niciporuc știe cum să acceseze cuvintele cele mai potrivite și să le aranjeze astfel încât povestirea să sune a povață, a pildă menită a fi spusă nepoților.
Cu o scriitură fină și foarte bine studiată, volumul de proză scurtă a lui Radu Niciporuc este o adevărată nestemată a literaturii românești. O carte care așteaptă să fie descoperită și savurată, efectul benefic asupra cititorului fiind garantat. Pur și simplu nu se merită să nu citești povestirile lui Radu Niciporuc.

Comentarii

comments powered by Disqus

ARTICOLE SIMILARE

O sută de rochii O sută de rochii O sută de rochii Eleanor Estes
Wanda Petronski vine în fiecare zi cu o rochie albastră spălăcită, iar colegii...
George şi miraculosul său medicament George și miraculosul său medicament George și miraculosul său medicament Roald Dahl
Roald Dahl poate fi amuzant, caraghios, plin de idei năstruşnice şi inteligente,...
Copacul minciunilor Copacul minciunilor Copacul minciunilor Frances Hardinge
    Nu ştiu ce e mai important la Copacul minciunilor, care dintre ideile,...
Dă mai departe Dă mai departe Dă mai departe Catherine Ryan Hyde
Dă mai departe este un bun exerciţiu pedagogic. În fapt, la finalul cărţii...
Războiul care mi-a salvat viaţa Războiul care mi-a salvat viața Războiul care mi-a salvat viața Kimberly Brubaker Bradley
Numărându-se printre câştigătorii Schneider Family Book Award, un premiu...