TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Opt povestiri
Opt povestiri Opt povestiri
Ana-Maria Caia

Un titlu cvasi-simplist, pe o copertă ce invită la meditație artistic-religioasă. Cu acest volum, Ana Maria Caia ne propune spre lectură opt povestiri având ca numitor comun ”sentimentul religios” la români.

Mai exact, avem de a face cu opt situații de interpretări greșite ale religiozității, întâlnite în rândul semenilor noștri: despre  raportarea eronată față de sfintele moaște, atât din partea laicilor, cât și a clerului, prețuirea aparențelor mai mult decât curățirea sufletului, îmbrățișarea entuziastă a unor forme de spiritualitate alternativă, ignorarea învățăturii Bisericii în favoarea credinței în vise și alte superstiții, atingând inclusiv extrema cealaltă, aceea a abandonării sinelui în mâna ”divinului”, dar nu printr-o asceză asumată și binecuvântată de un povățuitor îndreptățit, ci dintr-un sentiment de lașitate existențială.

De asemenea, Ana Maria Caia ne încântă și cu varietatea ”vocilor”sale, fiecare povestire fiind scrisă într-un alt registru, în funcție de subiectul acordat și personalitățile personajelor create.

Comentarii

comments powered by Disqus

ARTICOLE SIMILARE

Calitatea luminii Calitatea luminii Calitatea luminii Mircea Pricăjan
Despre sarcină, nașterea și creșterea copilului în primii ani de viață s-au...
Munca Munca Munca Mitoş Micleuşanu
Volumul de versuri Munca, purtând semnătura Micleușanu M., nimeni altul...
Jacques și stăpânul său Jacques și stăpânul său Jacques și stăpânul său Milan Kundera
Piesa de teatru Jacques și stăpânul său este, după spusa lui Kundera...
Cuvinte în negativ. Eseuri de psihanaliză Cuvinte în negativ. Eseuri de psihanaliză Cuvinte în negativ. Eseuri de psihanaliză Daniela Luca
Cu siguranță lumea cărților nu ar putea exista fără cititori, așa cum lumea...
Dumnezeu poet şi protector al lumii Dumnezeu poet şi protector al lumii Dumnezeu poet şi protector al lumii Nicolae Coande
Cartea lui Nicolae Coande, purtând subtitlul Eseuri despre întoarcerea...