TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Obiecte ascuțite
Obiecte ascuţite Obiecte ascuţite
Gillian Flynn

Camille Preaker revine în orășelul natal pentru a scrie un articol despre uciderea unei adolescente și dispariția recentă a prietenei ei. În sânul vechiului său cămin, Camille trebuie să înfrunte nu doar fantoma surorii sale pierdute de mult, ci și pe mai puțin spectrala lor mamă, Adora. Cursul investigației și evenimentele subsecvente sosirii ei scot la iveală un trecut plin de traume și o dimensiune întunecată a comunității care trăiește sub aparența respectabilității. În plus, Camille ajunge să-și cunoască sora mai mică, o adolescentă care oscilează între cumințenie, impertinență și încă ceva nenumit, dar îngrijorător. 

Personajul Camille este o anti-eroină: alcoolismul, depresia, haina rușinoasă a auto-mutilării și echilibristica periculoasă între investigație și relația rece și bizară cu mama sa contribuie cel mai mult la sentimentul general pe care ți-l insuflă povestirea, mai degrabă decât la a influența cursul evenimentelor. Prin ochii Camillei vedem în spatele fiecărui personaj o dedublare întunecată, întrebări spinoase legate de lucruri din trecut și conexiuni deranjante sau de-a dreptul înfricoșătoare între lucrurile pe care le-a uitat și cele care țipă să fie văzute. 

“Obiecte ascuțite” este un thriller scris responsabil, cu puncte de suspans bine plasate, cu deplasări-surpriză a centrului de greutate între planurile prezent-trecut și mai ales cu o serie de personaje interesante (deși ușor neverosimile), a căror dinamică cu Camille constituie de fapt substanța și rezolvarea romanului.

Comentarii
Articole similare
Piranesi Piranesi Piranesi Susanna Clarke
Noul și mult așteptatul roman al Susannei Clarke are pentru cititorul grăbit farmecul...
Victimă fără chip Victimă fără chip Victimă fără chip Stefan Ahnhem
Prima carte din seria Fabian Risk a lui Ahnheim este destul de solidă cît să vă...
Ceva în apă Ceva în apă Ceva în apă Catherine Steadman
Inclusă în colecția Armada a editurii Nemira, „Ceva în apă” a...
Imortaliștii Imortaliștii Imortaliștii Chloe Benjamin
De întindere scurtă și în ciuda unui început care promite o direcție...