TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
O viață măruntă
O viață măruntă O viață măruntă
Hanya Yanagihara

Patru prieteni, Jude, Willem, JB și Malcolm, patru tineri cu ambiții mari, uniți de visuri și de respectul reciproc, de dorința de afirmare, de talent și inteligență, se mută în New York în căutarea succesului. Săraci, dar luptători, cei patru își construiesc drumul suferind împreună și ajutându-se unul pe celălalt.

Dintre toți, Jude este cel mai retras. Corpul său distrus și tăieturile pe care și le face singur îi debusoelază pe prietenii săi, mai ales că Jude refuză să vorbească despre trecutul său. În momentul în care Jude va începe să-și deschidă sufletul, monștrii trecutului vor începe să prindă viața și să preia și mai mult controlul asupra minții sale, singura sa salvare putând să vină doar din partea prietenilor care i-au fost aproape.

Cartea este apăsătoare, foarte bine scrisă, dar care-și sufocă cititorul cu chinurile la care este supus Jude. O adevărată epopee a durerii, a suferinței, a inutilității și a imposibilității de a scăpa de mâna unui destin nemilos și crud. O lectură dificilă care poate să ofere satisfacție unor cititori, iar pe alții să-i înfricoșeze, calitatea romanului constând în primul rând în scriitura de-o finețe uluitoare.

Comentarii

ARTICOLE SIMILARE

Lenin Dada Lenin Dada Lenin Dada Dominique Noguez
    Ador oamenii inteligenţi care, deşi nu cred în teorii ale...
Catherine cea îndărătnică Catherine cea îndărătnică Catherine cea îndărătnică Karen Cushman
Catherine cea îndărătnică este câştigătoare a Newberry Honor, o lectură...
Pasăre cântătoare Pasăre cântătoare Pasăre cântătoare Kathryn Erskine
Devon, fratele lui Caitlin, este ucis într-un school shooting, împreună cu...
Absolut tot Absolut tot (ediție tie-in) Absolut tot (ediție tie-in) Nicola Yoon
    Maddy este alergică la lumea din jur. Nu poate ieşi din casă,...
O zi din viaţa Deliei O zi din viața Deliei așa cum le-a povestit-o trimișilor noștri speciali O zi din viața Deliei așa cum le-a povestit-o trimișilor noștri speciali Delia Calancia
    Fie că e vorba despre ce înseamnă să fii scriitor, despre dorinţa...