TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
O sută unu dalmațieni

Habar nu am avut că sunt, de fapt, O sută unu dalmațieni și nu 101 dalmațieni. Și nici nu știam cât de minunată este povestea originală după care s-au făcut desene animate și filme de lung-metraj și atâtea și atâtea alte cărțulii pentru copii, cărțulii care mi-au trecut și mie prin mână pe când eram mai mic.

Cartea lui Dodie Smith este una dintre cele care nu trebuie să lipsească din biblioteca vreunui copil. Aventura dalmațienilor este extraordinară, palpitantă și te face să te îndrăgostești iremediabil de cățeii picurați cu negru pe minunata lor blană albă.

Nici nu știam că animalele, cățeii în special, au, de când se știu, posibilitatea de a comunica fără fir, comunicare la care noi oamenii avem acces doar cu ajutorul telefoanelor mobile. Cățeii pot să afle știri din orice colț al lumii foarte, foarte ușor doar prin lătrat. Așa mi-am dat și eu seama că, de fapt, când auzi câinii cum latră noaptea, și întotdeauna când latră unul se găsește un altul care să-i răspundă, ei își comunică evenimente de importanță majoră care s-au petrecut peste zi.

Despre acest secret și multe altele vei afla citind O sută unu dalmațieni și-ți garantez că ai să vezi cu alți ochii orice coadă care dă veselă pe lângă tine.

Comentarii

ARTICOLE SIMILARE

Io contra Statele Unite ale Americii Io contra Statele Unite ale Americii Io contra Statele Unite ale Americii Paul Beatty
Io este fiul unui sociolog de culoare controversat și a crescut fiind subiectul unor...
Ultima stație de pe strada pieței Ultima stație de pe strada pieței Ultima stație de pe strada pieței Matt de la Peña
    "- De ce omul acela nu vede?     - Băiete, ce ştii tu ce...
Lenin Dada Lenin Dada Lenin Dada Dominique Noguez
    Ador oamenii inteligenţi care, deşi nu cred în teorii ale...
Catherine cea îndărătnică Catherine cea îndărătnică Catherine cea îndărătnică Karen Cushman
Catherine cea îndărătnică este câştigătoare a Newberry Honor, o lectură...
Pasăre cântătoare Pasăre cântătoare Pasăre cântătoare Kathryn Erskine
Devon, fratele lui Caitlin, este ucis într-un school shooting, împreună cu...