TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
O sută unu dalmațieni

Habar nu am avut că sunt, de fapt, O sută unu dalmațieni și nu 101 dalmațieni. Și nici nu știam cât de minunată este povestea originală după care s-au făcut desene animate și filme de lung-metraj și atâtea și atâtea alte cărțulii pentru copii, cărțulii care mi-au trecut și mie prin mână pe când eram mai mic.

Cartea lui Dodie Smith este una dintre cele care nu trebuie să lipsească din biblioteca vreunui copil. Aventura dalmațienilor este extraordinară, palpitantă și te face să te îndrăgostești iremediabil de cățeii picurați cu negru pe minunata lor blană albă.

Nici nu știam că animalele, cățeii în special, au, de când se știu, posibilitatea de a comunica fără fir, comunicare la care noi oamenii avem acces doar cu ajutorul telefoanelor mobile. Cățeii pot să afle știri din orice colț al lumii foarte, foarte ușor doar prin lătrat. Așa mi-am dat și eu seama că, de fapt, când auzi câinii cum latră noaptea, și întotdeauna când latră unul se găsește un altul care să-i răspundă, ei își comunică evenimente de importanță majoră care s-au petrecut peste zi.

Despre acest secret și multe altele vei afla citind O sută unu dalmațieni și-ți garantez că ai să vezi cu alți ochii orice coadă care dă veselă pe lângă tine.

Comentarii

comments powered by Disqus

ARTICOLE SIMILARE

Cazemata Cazemata Cazemata Tudor Ganea
Cazemata este un roman de debut impresionant, surprinzător ca realizare prin modul...
O sută de rochii O sută de rochii O sută de rochii Eleanor Estes
Wanda Petronski vine în fiecare zi cu o rochie albastră spălăcită, iar colegii...
George şi miraculosul său medicament George și miraculosul său medicament George și miraculosul său medicament Roald Dahl
Roald Dahl poate fi amuzant, caraghios, plin de idei năstruşnice şi inteligente,...
Copacul minciunilor Copacul minciunilor Copacul minciunilor Frances Hardinge
    Nu ştiu ce e mai important la Copacul minciunilor, care dintre ideile,...
Dă mai departe Dă mai departe Dă mai departe Catherine Ryan Hyde
Dă mai departe este un bun exerciţiu pedagogic. În fapt, la finalul cărţii...