TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
O povestioară lumpen
O povestioară lumpen O povestioară lumpen
Roberto Bolaño

Aceasta este ultima carte publicată de Bolaño în cursul vieții. Dar acest detaliu ține exclusiv de sfera cronologiei. Întrucât din punct de vedere al intensității narative, cartea, deși de mici dimensiuni, este la fel de proaspătă, de efervescentă și de real-viscerală ca și cele mai titrate cărți ale sale. 

Cartea spune povestea a doi frați din Roma, băiat și fată, ce rămân orfani în plină vârstă a adolescenței, deci a vulnerabilității. Nevoiți fiind să își câștige singuri existența, cei doi renunță la școală pentru a putea lucra. Numai că, pe negândite, se văd prinși într-un anturaj dubios ce îi va purta într-un vârtej de fapte reprobabile. Iar în mijlocul acestui vârtej, se distinge neclintită imaginea unui bărbat misterios, ce are puterea de a subjuga totul doar prin forța staturii sale impunătoare, el fiind complet orb. Un individ ce ar putea fi chiar o metaforă a destinului, despre care se spune că este orb, dar în fața căruia majoritatea oamenilor clachează, sucombă, dispar, doar pentru că în percepția lor, destinul este nu doar orb, dar și implacabil.

 Cartea a stat la baza scenariului filmului italian Il futuro, produs în anul 2013, de către regizoarea Alicia Scherson, avându-i în rolurile principale pe actorii: Manuela Martelli, Luigi Cioardo și Rutger Hauer.   

Comentarii

comments powered by Disqus

ARTICOLE SIMILARE

Sexagenara și tânărul Sexagenara și tânărul (Top 10+) Sexagenara și tânărul (Top 10+) Nora Iuga
Doamna Nora Iuga este fără doar și poate cea mai longevivă prezență feminină de pe...
Enigma Otiliei Enigma Otiliei Enigma Otiliei George Călinescu
Recitit astăzi, romanul Enigma Otiliei se dovedește a fi unul încă actual, ba...
Filocalia II Filocalia II Filocalia II Dumitru Stăniloae
Cel de-al doilea volum al colecției Filocalia sfintelor nevoințe ale...
Setea muntelui de sare Setea muntelui de sare Setea muntelui de sare Marin Sorescu
Marin Sorescu este una dintre cele mai complexe figuri ale literaturii române...