TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
O povestioară lumpen
O povestioară lumpen O povestioară lumpen
Roberto Bolaño

Aceasta este ultima carte publicată de Bolaño în cursul vieții. Dar acest detaliu ține exclusiv de sfera cronologiei. Întrucât din punct de vedere al intensității narative, cartea, deși de mici dimensiuni, este la fel de proaspătă, de efervescentă și de real-viscerală ca și cele mai titrate cărți ale sale. 

Cartea spune povestea a doi frați din Roma, băiat și fată, ce rămân orfani în plină vârstă a adolescenței, deci a vulnerabilității. Nevoiți fiind să își câștige singuri existența, cei doi renunță la școală pentru a putea lucra. Numai că, pe negândite, se văd prinși într-un anturaj dubios ce îi va purta într-un vârtej de fapte reprobabile. Iar în mijlocul acestui vârtej, se distinge neclintită imaginea unui bărbat misterios, ce are puterea de a subjuga totul doar prin forța staturii sale impunătoare, el fiind complet orb. Un individ ce ar putea fi chiar o metaforă a destinului, despre care se spune că este orb, dar în fața căruia majoritatea oamenilor clachează, sucombă, dispar, doar pentru că în percepția lor, destinul este nu doar orb, dar și implacabil.

 Cartea a stat la baza scenariului filmului italian Il futuro, produs în anul 2013, de către regizoarea Alicia Scherson, avându-i în rolurile principale pe actorii: Manuela Martelli, Luigi Cioardo și Rutger Hauer.   

Comentarii

ARTICOLE SIMILARE

Ursulețul lui Freud Ursulețul lui Freud Ursulețul lui Freud Răzvan Petrescu
Multă vreme am considerat că cea mai bună cronică negativă pe care i-o poți face...
500 de lucruri de încercat într-o viață 500 de lucruri de încercat într-o viață 500 de lucruri de încercat într-o viață Elise De Rijck
Recunosc, nu am avut niciodată o listă cu lucrurile pe care să vreau să le realizez...
Desene 2008 – 2011 Sorin Ilfoveanu: Desene 2008-2011 (catalog expoziţie) Sorin Ilfoveanu: Desene 2008-2011 (catalog expoziţie) Sorin Ilfoveanu
Sorin Ilfoveanu este în momentul de față unul dintre cei mai importanți artiști...
Când muritorii dorm Când muritorii dorm Când muritorii dorm Kurt Vonnegut
Kurt Vonnegat a fost unul dintre cei mai acerbi critici ai decăderii omului postmodern,...
Athanor. Caietele Fundației „Gellu Naum” Athanor. Caietele Fundaţiei Gellu Naum (nr. 3/2013) Athanor. Caietele Fundaţiei Gellu Naum (nr. 3/2013)
Gellu Naum nu a fost doar un poet de geniu. Nu a fost doar părintele suprarealismului...