TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
O piatră pe cer

O carte ce nu are nevoie să fie recomandată în universul literaturii science-fiction, făcând parte din operele clasice SF, dar pe care vreau să o recomand cititorilor ce nu au încercat să citească o carte din acest gen literar.
Joseph Schwartz se trezește deodată că pășește într-un viitor în care Pământul este doar una dintre planetele pe care există oameni. Pământul nu mai este aceeași planetă frumoasă și bogată pe care o știe, fiind în mare parte radioactivă, dar locuitorii ei sunt niște ființe mândre și încăpățânate, care consideră că viața din toată Galaxia a plecat mai întâi de pe Pământ. Deși toți oamenii din Galaxie, locuitorii Imperiului, detestă oamenii de pe Pământ, un om de știință de pe planeta Sirius vrea să îi cunoască și să dovedească în sfârșit că Pământul chiar este planeta de pe care au plecat toți ceilalți oameni din Imperiu la un moment dat. Un doctor de pe Pământ inventează un aparat care grăbește procesul de învățare și, ca efect secundar, îi oferă minții capacitatea de a se conecta la alte minți, de a simți contactul mintal al altei ființe din apropiere și chiar de a controla această minte. Joseph Scwartz este unul dintre primii oameni pe care se va folosi acest aparat. Folosindu-se de noile lui puteri, împreună cu omul de știință venit de pe Sirius, cu doctorul Shekt și frumoasa lui fiică, Joseph Schwartz va salva locuitorii Imperiul în fața unui om nebun și însetat de putere ce va încerca să omoare pe toată lumea.

Complexitatea poveștii și originalitatea perspectivei lui Asimov aproape că trimite cititorul într-o stare hipnotică din care, cu greu poate ieși în finalul romanului.

Comentarii

ARTICOLE SIMILARE

Obosit de viaţă, obosit de moarte Obosit de viaţă, obosit de moarte Obosit de viaţă, obosit de moarte Mo Yan
Mo Yan trebuie neapărat citit, dacă nu pentru stilul fascinant și imaginile magice și...
Micul Prinț Micul Prinț. Ediție pop-up (text integral) Micul Prinț. Ediție pop-up (text integral) Antoine de Saint-Exupéry
„Micul Prinț” este, poate, cea mai iubită carte cu ilustrații din lume....
Tabăra Tabăra Tabăra Louis Sachar
„Tabăra” este un roman plin de aventuri, dar diferit de tot ce am citit...
Emil și detectivii Emil şi detectivii Emil şi detectivii Erich Kästner
„Emil și detectivii”, una dintre cele mai iubite cărți de copii ale...
Inimă de cerneală Inimă de cerneală. Trilogia Lumea de cerneală (Vol. 1) Inimă de cerneală. Trilogia Lumea de cerneală (Vol. 1) Cornelia Funke
În „Inimă de cerneală” este vorba despre aventurile fantastice ale...