TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
O lume se destramă

Okonkwo știe că dacă vrea să fie respectat în trib trebuie să facă uitată amintirea tatălui său. Că trebuie să muncească. Să fie curajos. Să-și forțeze chi-ul să spună „da”  la tot ce întreprinde. Ceea ce se întâmplă. Însă uciderea accidentală a unui tânăr din trib îl aruncă, conform tradiției, în exilul de șapte ani care trebuie ispășit pe pământul unde a trăit mama sa. Okonkwo așteaptă clipa când va reveni la vechile sale colibe, la cultura sa de igname, la vechii săi prieteni, însă lucrurile se schimbă, vechea ordine a lumii pe care strămoșii au lăsat-o spre păstrare se crapă sub pașii hotărâți și apăsați ai misionarilor creștini, care pătrund în universul magic și înghețat în timp al triburilor de demult.

Lumea pe care ai să o găsești în rândurile așternute de Chinua Achebe te va împresura și, este posibil, să te facă să tremuri speriat de violența trăirilor care-i încearcă pe membrii unui trib care pare a fi rupt din basme, dintr-o lume magică în care vrăjitoria și spiritele există și se implică activ în viața oamenilor.

Creștinismul a distrus lumi pentru a clădi împărăția dumnezeului pe care-l propovăduiesc. Una dintre lumile destrămate îți stă chiar în fața ochilor.

Comentarii

ARTICOLE SIMILARE

Io contra Statele Unite ale Americii Io contra Statele Unite ale Americii Io contra Statele Unite ale Americii Paul Beatty
Io este fiul unui sociolog de culoare controversat și a crescut fiind subiectul unor...
Ultima stație de pe strada pieței Ultima stație de pe strada pieței Ultima stație de pe strada pieței Matt de la Peña
    "- De ce omul acela nu vede?     - Băiete, ce ştii tu ce...
Lenin Dada Lenin Dada Lenin Dada Dominique Noguez
    Ador oamenii inteligenţi care, deşi nu cred în teorii ale...
Catherine cea îndărătnică Catherine cea îndărătnică Catherine cea îndărătnică Karen Cushman
Catherine cea îndărătnică este câştigătoare a Newberry Honor, o lectură...
Pasăre cântătoare Pasăre cântătoare Pasăre cântătoare Kathryn Erskine
Devon, fratele lui Caitlin, este ucis într-un school shooting, împreună cu...