TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
O lume se destramă

Okonkwo știe că dacă vrea să fie respectat în trib trebuie să facă uitată amintirea tatălui său. Că trebuie să muncească. Să fie curajos. Să-și forțeze chi-ul să spună „da”  la tot ce întreprinde. Ceea ce se întâmplă. Însă uciderea accidentală a unui tânăr din trib îl aruncă, conform tradiției, în exilul de șapte ani care trebuie ispășit pe pământul unde a trăit mama sa. Okonkwo așteaptă clipa când va reveni la vechile sale colibe, la cultura sa de igname, la vechii săi prieteni, însă lucrurile se schimbă, vechea ordine a lumii pe care strămoșii au lăsat-o spre păstrare se crapă sub pașii hotărâți și apăsați ai misionarilor creștini, care pătrund în universul magic și înghețat în timp al triburilor de demult.

Lumea pe care ai să o găsești în rândurile așternute de Chinua Achebe te va împresura și, este posibil, să te facă să tremuri speriat de violența trăirilor care-i încearcă pe membrii unui trib care pare a fi rupt din basme, dintr-o lume magică în care vrăjitoria și spiritele există și se implică activ în viața oamenilor.

Creștinismul a distrus lumi pentru a clădi împărăția dumnezeului pe care-l propovăduiesc. Una dintre lumile destrămate îți stă chiar în fața ochilor.

Comentarii

comments powered by Disqus

ARTICOLE SIMILARE

Cazemata Cazemata Cazemata Tudor Ganea
Cazemata este un roman de debut impresionant, surprinzător ca realizare prin modul...
O sută de rochii O sută de rochii O sută de rochii Eleanor Estes
Wanda Petronski vine în fiecare zi cu o rochie albastră spălăcită, iar colegii...
George şi miraculosul său medicament George și miraculosul său medicament George și miraculosul său medicament Roald Dahl
Roald Dahl poate fi amuzant, caraghios, plin de idei năstruşnice şi inteligente,...
Copacul minciunilor Copacul minciunilor Copacul minciunilor Frances Hardinge
    Nu ştiu ce e mai important la Copacul minciunilor, care dintre ideile,...
Dă mai departe Dă mai departe Dă mai departe Catherine Ryan Hyde
Dă mai departe este un bun exerciţiu pedagogic. În fapt, la finalul cărţii...