O buclă în timp

Gabriela Macsim
Gabriela Macsim 04 Iunie, 2015
98

Cei care au urmărit aparițiile editurii Arthur probabil că au aflat câte ceva despre romanul „O buclă în timp” din cartea „Când mă vei întâlni”, scrisă de Rebecca Stead, în onoarea acestui roman. „O buclă în timp” este o carte science-fiction pentru copii, a cărei protagonistă este Meg Murry (eroina care a inspirat-o pe Miranda din „Când mă vei întâlni” în a deveni o persoană mai puternică).

Tatăl lui Meg a dispărut cu ani în urmă, în timp ce făcea cercetări despre a cincea dimensiune și călătoriile în timp. Mama fetiței este, de asemenea, un om de știință și o femeie cu capul pe umeri, dar persoana cea mai rațională din casă este fratele ei mai mic, Charles Wallace, care, deși este considerat de cei din afară mai puțin înzestrat decât orice copil normal, este un băiețel special, ce-i depășește în inteligență pe toți din preajma lui. În viața familiei Murry apare peste noapte o bătrâna ce-și spune doamna Ce. Împreună cu prietenele ei, doamnele Care și Cine, doamna Ce îi va conduce pe Meg și Charles Wallace prin spațiu și timp, spre planeta pe care tatăl lor a rămas captiv. De-a lungul călătoriei, Meg va da dovadă de multă tărie și va reuși să se ridice la nivelul așteptărilor celor trei doamne ce doresc să-i salveze tatăl, dar în același timp, și să salveze lumea de umbra care s-a așternut asupra ei.

Începutul cărții este captivant, iar umorul lui Charles Wallace cucerește instant, dar pe parcusul cărții sunt presărate pasaje ce trimit la mitologia creștină. Odată ce acceptăm să privim totul ca fiind ficțiune, aceste referințe, ca și latura science fiction a romanului, putem avea o lectură plăcută a unei cărți iubite de mii de copii până acum.

Cum să ai un club de lectură reușit
Cartepedia 27 Martie, 2024
Un club de lectură reușit poate transforma radical experiența cititului, transformând-o dintr-o acti...
Sfaturi pentru a termina o carte
Cartepedia 25 Martie, 2024
A termina de scris o carte poate părea o călătorie intimidantă, plină de obstacole și momente de înd...
Explorând Dune: O Călătorie Cinematografică pe Arrakis
Cartepedia 23 Martie, 2024
Când vorbim despre capodopere cinematografice care aduc în prim-plan universuri complexe, "Dune" de...
Philip Roth: Maestrul narativ al controverselor și introspecțiilor
Cartepedia 19 Martie, 2024
În lumea literaturii americane, Philip Roth ocupă un loc de onoare, fiind celebrat pentru explorarea...

Urmărește-ne pe Instagram