TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
O buclă în timp
O buclă în timp O buclă în timp
Madeleine L`Engle

Cei care au urmărit aparițiile editurii Arthur probabil că au aflat câte ceva despre romanul „O buclă în timp” din cartea „Când mă vei întâlni”, scrisă de Rebecca Stead, în onoarea acestui roman. „O buclă în timp” este o carte science-fiction pentru copii, a cărei protagonistă este Meg Murry (eroina care a inspirat-o pe Miranda din „Când mă vei întâlni” în a deveni o persoană mai puternică).

Tatăl lui Meg a dispărut cu ani în urmă, în timp ce făcea cercetări despre a cincea dimensiune și călătoriile în timp. Mama fetiței este, de asemenea, un om de știință și o femeie cu capul pe umeri, dar persoana cea mai rațională din casă este fratele ei mai mic, Charles Wallace, care, deși este considerat de cei din afară mai puțin înzestrat decât orice copil normal, este un băiețel special, ce-i depășește în inteligență pe toți din preajma lui. În viața familiei Murry apare peste noapte o bătrâna ce-și spune doamna Ce. Împreună cu prietenele ei, doamnele Care și Cine, doamna Ce îi va conduce pe Meg și Charles Wallace prin spațiu și timp, spre planeta pe care tatăl lor a rămas captiv. De-a lungul călătoriei, Meg va da dovadă de multă tărie și va reuși să se ridice la nivelul așteptărilor celor trei doamne ce doresc să-i salveze tatăl, dar în același timp, și să salveze lumea de umbra care s-a așternut asupra ei.

Începutul cărții este captivant, iar umorul lui Charles Wallace cucerește instant, dar pe parcusul cărții sunt presărate pasaje ce trimit la mitologia creștină. Odată ce acceptăm să privim totul ca fiind ficțiune, aceste referințe, ca și latura science fiction a romanului, putem avea o lectură plăcută a unei cărți iubite de mii de copii până acum.

Comentarii

ARTICOLE SIMILARE

Obosit de viaţă, obosit de moarte Obosit de viaţă, obosit de moarte Obosit de viaţă, obosit de moarte Mo Yan
Mo Yan trebuie neapărat citit, dacă nu pentru stilul fascinant și imaginile magice și...
Micul Prinț Micul Prinț. Ediție pop-up (text integral) Micul Prinț. Ediție pop-up (text integral) Antoine de Saint-Exupéry
„Micul Prinț” este, poate, cea mai iubită carte cu ilustrații din lume....
Tabăra Tabăra Tabăra Louis Sachar
„Tabăra” este un roman plin de aventuri, dar diferit de tot ce am citit...
Emil și detectivii Emil şi detectivii Emil şi detectivii Erich Kästner
„Emil și detectivii”, una dintre cele mai iubite cărți de copii ale...
Inimă de cerneală Inimă de cerneală. Trilogia Lumea de cerneală (Vol. 1) Inimă de cerneală. Trilogia Lumea de cerneală (Vol. 1) Cornelia Funke
În „Inimă de cerneală” este vorba despre aventurile fantastice ale...