TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Numărul zero
Numărul zero Numărul zero
Umberto Eco

O mână de redactori sunt strânși de un individ dubios, angajat de un om de afaceri misterios, pentru a face un jurnal lunar în care diferite personalități să fie discreditate. Printre ei se găseşte și un personaj cu puternice tendințe paranoice care dezvoltă o adevărată teorie extrem de complexă cu privire la o lovitură de stat planificată de un Mussolini încă în viață în anul 1970. Naratorul, un scriitor fantomă ratat, este confidentul lui Braggadocio și simte că teoria acestuia s-ar putea să nu fie doar imaginația unui jurnalist îndrăgostit de teorii conspiraționiste.

Umberto Eco are un stil inconfundabil care te subjugă și te face să-l citești cu admirație. Narațiunea are două planuri și ambele sunt cât se poate de interesante. Ședințele de redacție, adevărate caraghioslâcuri care par a fi ironii la adresa presei din anii 1990, sunt savuroase prin umorul și, adeseori, stupiditatea temelor abordate. Cel de-al doilea plan, al istoriei cons­pi­ra­ționiste a lui Braggadocio este o adevărată incursiune în istoria Italiei de după cel de-al doilea război mondial până în prezent.

După ce citești cartea lui Eco rămâi ușor siderat și te gândești dacă nu cumva Eco împarte ceva secrete bine ascunse alături de Braggadocio.

Comentarii

comments powered by Disqus

ARTICOLE SIMILARE

Cazemata Cazemata Cazemata Tudor Ganea
Cazemata este un roman de debut impresionant, surprinzător ca realizare prin modul...
O sută de rochii O sută de rochii O sută de rochii Eleanor Estes
Wanda Petronski vine în fiecare zi cu o rochie albastră spălăcită, iar colegii...
George şi miraculosul său medicament George și miraculosul său medicament George și miraculosul său medicament Roald Dahl
Roald Dahl poate fi amuzant, caraghios, plin de idei năstruşnice şi inteligente,...
Copacul minciunilor Copacul minciunilor Copacul minciunilor Frances Hardinge
    Nu ştiu ce e mai important la Copacul minciunilor, care dintre ideile,...
Dă mai departe Dă mai departe Dă mai departe Catherine Ryan Hyde
Dă mai departe este un bun exerciţiu pedagogic. În fapt, la finalul cărţii...