TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Numărul zero
Numărul zero Numărul zero
Umberto Eco

O mână de redactori sunt strânși de un individ dubios, angajat de un om de afaceri misterios, pentru a face un jurnal lunar în care diferite personalități să fie discreditate. Printre ei se găseşte și un personaj cu puternice tendințe paranoice care dezvoltă o adevărată teorie extrem de complexă cu privire la o lovitură de stat planificată de un Mussolini încă în viață în anul 1970. Naratorul, un scriitor fantomă ratat, este confidentul lui Braggadocio și simte că teoria acestuia s-ar putea să nu fie doar imaginația unui jurnalist îndrăgostit de teorii conspiraționiste.

Umberto Eco are un stil inconfundabil care te subjugă și te face să-l citești cu admirație. Narațiunea are două planuri și ambele sunt cât se poate de interesante. Ședințele de redacție, adevărate caraghioslâcuri care par a fi ironii la adresa presei din anii 1990, sunt savuroase prin umorul și, adeseori, stupiditatea temelor abordate. Cel de-al doilea plan, al istoriei cons­pi­ra­ționiste a lui Braggadocio este o adevărată incursiune în istoria Italiei de după cel de-al doilea război mondial până în prezent.

După ce citești cartea lui Eco rămâi ușor siderat și te gândești dacă nu cumva Eco împarte ceva secrete bine ascunse alături de Braggadocio.

Comentarii

ARTICOLE SIMILARE

Io contra Statele Unite ale Americii Io contra Statele Unite ale Americii Io contra Statele Unite ale Americii Paul Beatty
Io este fiul unui sociolog de culoare controversat și a crescut fiind subiectul unor...
Ultima stație de pe strada pieței Ultima stație de pe strada pieței Ultima stație de pe strada pieței Matt de la Peña
    "- De ce omul acela nu vede?     - Băiete, ce ştii tu ce...
Lenin Dada Lenin Dada Lenin Dada Dominique Noguez
    Ador oamenii inteligenţi care, deşi nu cred în teorii ale...
Catherine cea îndărătnică Catherine cea îndărătnică Catherine cea îndărătnică Karen Cushman
Catherine cea îndărătnică este câştigătoare a Newberry Honor, o lectură...
Pasăre cântătoare Pasăre cântătoare Pasăre cântătoare Kathryn Erskine
Devon, fratele lui Caitlin, este ucis într-un school shooting, împreună cu...