TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Nova
Nova Nova
Samuel R. Delany

În viitor, mult în viitor (suntem în anul 3172), omenirea a colonizat deja o mulțime de planete. Marile familii-corporații se luptă pentru supremație și putere, iar illyrionul e substanța pentru care merită cu adevărat să riști totul. Illyrionul pune în mișcare motoarele navelor, așa că cine are mai mult, poate cuceri și transporta marfă mai repede și mai ieftin. Lupta pentru illyrion e și o luptă politică între coloniile exterioare și cele aflate încă sub dominația Pământului.

Competiția pentru acest illyrion e dură, mai ales că singura șansă de a găsi cantități mari e de a pătrunde într-o novă aflată în plină explozie. Acțiunea romanului urmărește confruntarea dintre doi tineri, moștenitorii a două familii rivale. Confruntarea începe ca un joc în copilărie, dar pe măsură ce trec anii devine din ce în ce mai violentă. Acum, când cititorul și cei doi tineri găsesc o novă potrivită pentru extracția de illyrion, competiția devine mai dură ca niciodată.

Samuel R. Delany scrie în anii ’60 un SF cu oameni cablați la calculatoarele navelor care anunță deja viitoarele romane cyberpunk de succes scrise 20, 30 de ani mai târziu. Un roman clasic pe care cititorii literaturii SF trebuie să îl aibă în bibliotecă.

Comentarii

ARTICOLE SIMILARE

Băiatul sălbatic Băiatul sălbatic Băiatul sălbatic Paolo Cognetti
Scriitorul italian Paolo Cognetti, câștigător deja al premiul Strega, revine pe...
Cântec lin Cântec lin Cântec lin Leïla Slimani
Romanul Leïlei Slimani începe brusc și violent cu o crimă...
Și, deodată, cineva bate la ușă Și, deodată, cineva bate la ușă Și, deodată, cineva bate la ușă Etgar Keret
Citindu-i volumul de memorii și eseuri apărut deja la Humanitas (Șapte ani buni), eram...
Acum nici tăcerea nu-ți mai aparține Acum nici tăcerea nu-ți mai aparține Acum nici tăcerea nu-ți mai aparține Aslı Erdoğan
Pe data de 17 august 2016, Aslı Erdoğan, alături de alți membri ai...
Mitologia nordică Mitologia nordică Mitologia nordică Neil Gaiman
Neil Gaiman este unul dintre scriitorii mei preferați când vine vorba de fantasy...