TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Nova
Nova Nova
Samuel R. Delany

În viitor, mult în viitor (suntem în anul 3172), omenirea a colonizat deja o mulțime de planete. Marile familii-corporații se luptă pentru supremație și putere, iar illyrionul e substanța pentru care merită cu adevărat să riști totul. Illyrionul pune în mișcare motoarele navelor, așa că cine are mai mult, poate cuceri și transporta marfă mai repede și mai ieftin. Lupta pentru illyrion e și o luptă politică între coloniile exterioare și cele aflate încă sub dominația Pământului.

Competiția pentru acest illyrion e dură, mai ales că singura șansă de a găsi cantități mari e de a pătrunde într-o novă aflată în plină explozie. Acțiunea romanului urmărește confruntarea dintre doi tineri, moștenitorii a două familii rivale. Confruntarea începe ca un joc în copilărie, dar pe măsură ce trec anii devine din ce în ce mai violentă. Acum, când cititorul și cei doi tineri găsesc o novă potrivită pentru extracția de illyrion, competiția devine mai dură ca niciodată.

Samuel R. Delany scrie în anii ’60 un SF cu oameni cablați la calculatoarele navelor care anunță deja viitoarele romane cyberpunk de succes scrise 20, 30 de ani mai târziu. Un roman clasic pe care cititorii literaturii SF trebuie să îl aibă în bibliotecă.

Comentarii

comments powered by Disqus

ARTICOLE SIMILARE

Bonsai Bonsai Bonsai Alejandro Zambra
Emilia și Julio au în comun o minciună: amândoi susțin că l-au citit pe...
Imperiul pisicilor Imperiul Pisicilor Imperiul Pisicilor Alex Tocilescu
Celebru pentru pisicile de pe internet și pentru scandalul iscat de primul volum de...
Dispariția din Silver Water Dispariția din Silver Water Dispariția din Silver Water Haylen Beck
Audra Kinney fuge din orașul soțului ei luând cu ea pe cei doi copii. Lasă...
Umilirea publică în epoca internetului Umilirea publică în epoca internetului Umilirea publică în epoca internetului Jon Ronson
Într-o lume în care realitatea virtuală și activitatea zilnică pe...
Locuri comune. Clasă, anticomunism, stânga Locuri comune. Clasă, anticomunism, stânga Locuri comune. Clasă, anticomunism, stânga Florin Poenaru
Pe Florin Poenaru îl citesc mai rar, însă rămâne permanent un autor...