TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Nova
Nova Nova
Samuel R. Delany

În viitor, mult în viitor (suntem în anul 3172), omenirea a colonizat deja o mulțime de planete. Marile familii-corporații se luptă pentru supremație și putere, iar illyrionul e substanța pentru care merită cu adevărat să riști totul. Illyrionul pune în mișcare motoarele navelor, așa că cine are mai mult, poate cuceri și transporta marfă mai repede și mai ieftin. Lupta pentru illyrion e și o luptă politică între coloniile exterioare și cele aflate încă sub dominația Pământului.

Competiția pentru acest illyrion e dură, mai ales că singura șansă de a găsi cantități mari e de a pătrunde într-o novă aflată în plină explozie. Acțiunea romanului urmărește confruntarea dintre doi tineri, moștenitorii a două familii rivale. Confruntarea începe ca un joc în copilărie, dar pe măsură ce trec anii devine din ce în ce mai violentă. Acum, când cititorul și cei doi tineri găsesc o novă potrivită pentru extracția de illyrion, competiția devine mai dură ca niciodată.

Samuel R. Delany scrie în anii ’60 un SF cu oameni cablați la calculatoarele navelor care anunță deja viitoarele romane cyberpunk de succes scrise 20, 30 de ani mai târziu. Un roman clasic pe care cititorii literaturii SF trebuie să îl aibă în bibliotecă.

Comentarii

ARTICOLE SIMILARE

În viață În viață În viață Yu Hua
Considerat unul dintre cei mai buni prozatori chinezi contemporani, Yu Hua a...
Ce-am pierdut în foc Ce-am pierdut în foc Ce-am pierdut în foc Mariana Enriquez
Lumea Marianei Enriquez e o lume de coșmar. O lume în care violența, macabrul,...
Nocturne. Cinci povești despre muzică și amurg Nocturne. Cinci poveşti despre muzică şi amurg Nocturne. Cinci poveşti despre muzică şi amurg Kazuo Ishiguro
Când știi că prozatorul nostru e născut în Japonia, dar de mic copil a...
Cei opt munți Cei opt munți Cei opt munți Paolo Cognetti
Unul dintre cele mai bune romane citite în acest an, Cei opt munți al italianului...
Războiul mondial al Fumătorilor Razboiul Mondial al Fumătorilor Razboiul Mondial al Fumătorilor Marin Mălaicu-Hondrari
Ricardo Rivas Ponti este președintele unuia dintre cele mai controversate state aflate...