TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Nova
Nova Nova
Samuel R. Delany

În viitor, mult în viitor (suntem în anul 3172), omenirea a colonizat deja o mulțime de planete. Marile familii-corporații se luptă pentru supremație și putere, iar illyrionul e substanța pentru care merită cu adevărat să riști totul. Illyrionul pune în mișcare motoarele navelor, așa că cine are mai mult, poate cuceri și transporta marfă mai repede și mai ieftin. Lupta pentru illyrion e și o luptă politică între coloniile exterioare și cele aflate încă sub dominația Pământului.

Competiția pentru acest illyrion e dură, mai ales că singura șansă de a găsi cantități mari e de a pătrunde într-o novă aflată în plină explozie. Acțiunea romanului urmărește confruntarea dintre doi tineri, moștenitorii a două familii rivale. Confruntarea începe ca un joc în copilărie, dar pe măsură ce trec anii devine din ce în ce mai violentă. Acum, când cititorul și cei doi tineri găsesc o novă potrivită pentru extracția de illyrion, competiția devine mai dură ca niciodată.

Samuel R. Delany scrie în anii ’60 un SF cu oameni cablați la calculatoarele navelor care anunță deja viitoarele romane cyberpunk de succes scrise 20, 30 de ani mai târziu. Un roman clasic pe care cititorii literaturii SF trebuie să îl aibă în bibliotecă.

Comentarii

comments powered by Disqus

ARTICOLE SIMILARE

Am fost cândva femeie de onoare și alte povestiri Am fost cândva femeie de onoare și alte povestiri Am fost cândva femeie de onoare și alte povestiri Radu Paraschivescu
Colecție de proză scurtă despre copilărie, adolescență, primii ani de tinerețe...
În furtuni de oțel În furtuni de oțel În furtuni de oțel Ernst Junger
Pentru cei care au văzut excelentul film al lui Christopher Nolan – Dunkirk,...
Primăvara la Roma a doamnei Stone Primăvara la Roma a doamnei Stone Primăvara la Roma a doamnei Stone Tennessee Williams
Romanul lui Tennessee Williams este o dramă bine scrisă despre întâlnirea...
Ai uitat să râzi Ai uitat să râzi Ai uitat să râzi Bogdan Munteanu
Deși mai are două cărți scoase la editura Limes (cu distribuție minoră, probabil),...
Bonsai Bonsai Bonsai Alejandro Zambra
Emilia și Julio au în comun o minciună: amândoi susțin că l-au citit pe...