TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Mitul copilului răsfăţat

Alfie Kohn are câteva idei esenţiale pe care le ia şi le reia, pare-se, sub diferite forme, la fiecare nouă apariţie: educaţia prin pedepse şi recompense este cât se poate de nocivă, competiţia, ierarhizarea în şcoală şi notarea la fel, tema pentru acasă ar trebui abololită (cel puţin până în perioada liceului), dezaprobarea făţă de greşelile copiilor nu ar trebui afişată şi, de asemenea, copiii nu ar trebui să se confrunte niciodată cu propriile eşecuri (toată lumea va primi, la sfârşit, premii de consolare). Cu siguranţă o serie de idei revoluţionare despre care veţi vrea să aflaţi câte ceva.

O carte despre parentingul care le îngăduie copiilor să se dezvolte fără intervenţii „deranjante“ din parte părinţilor, dar şi despre părinţii care vor urmări mereu cu cea mai mare grijă paşii copiilor.

Eu unul mi-am subliniat cu roşu ideile lui Thomas Gordon (pe care Alfie Kohn le reia, fără a face trimitere la cunoscutul său înaintaş), cu galben toate ideile argumentate sofistic sau pur şi simplu greşit întemeiate şi cu albastru referirile la studii ale căror date sunt doar parţial prezentate. La sfârşit am rămas cu o carte tricoloră în care nu a mai rămas nimic de subliniat.

Comentarii

ARTICOLE SIMILARE

Io contra Statele Unite ale Americii Io contra Statele Unite ale Americii Io contra Statele Unite ale Americii Paul Beatty
Io este fiul unui sociolog de culoare controversat și a crescut fiind subiectul unor...
Ultima stație de pe strada pieței Ultima stație de pe strada pieței Ultima stație de pe strada pieței Matt de la Peña
    "- De ce omul acela nu vede?     - Băiete, ce ştii tu ce...
Lenin Dada Lenin Dada Lenin Dada Dominique Noguez
    Ador oamenii inteligenţi care, deşi nu cred în teorii ale...
Catherine cea îndărătnică Catherine cea îndărătnică Catherine cea îndărătnică Karen Cushman
Catherine cea îndărătnică este câştigătoare a Newberry Honor, o lectură...
Pasăre cântătoare Pasăre cântătoare Pasăre cântătoare Kathryn Erskine
Devon, fratele lui Caitlin, este ucis într-un school shooting, împreună cu...