TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Mitologie nordică
Mitologie nordică Mitologie nordică
Neil Gaiman

Cunoscutul scriitor de literatură science-fiction, Neil Gaiman, este unul dintre cei mai apreciați autori de romane pentru copii, operele lui primind numeroase premii, precum Hugo, Nebula și Bram Stoker. Numărul în creștere de admiratori a făcut să fie numit noul „star rock” al lumii literare. Neil Gaiman s-a născut în Anglia într-o familie de evrei polonezi, de mic fiind pasionat de arealul mitologiei, citindu-i pe J. R.  Tolkien, C. S. Lewis sau H.P. Lovecraft.

    

„Mitologia nordică” a cunoscut încă de la apariția sa în 2017 un succes fantastic datorită clarității descrierii evenimentelor cât și a veridicității surselor din care a fost inspirată. Cartea cuprinde o introducere în spațiul mitologic nordic, nașterea zeilor, întâmplările lor din Asgard, Ragnarokul și un glosar ce cuprinde toți zeii și personajele secundare alături de armele/uneltele lor. Cu această ocazie am înțeles mai bine serialul „The Vikings” și filmele de la Marvel în care apăreau Loki și Thor. De la începutul său, Asgardul, cetatea zeilor, era mereu amenințată de către uriașii din Jotunheim, iar singurul care-i putea învinge era Thor. 


Mărețul Odin, Cel-Spânzurat sau Cel-cu-un-singur-ochi, avea mereu de furcă cu Loki, fratele lui, care aducea mereu probleme de fiecare dată când apărea. Datorită vicleniilor lui, Tyr își va pierde o mână în lupta cu Fenrir, Balder – unul din fii lui Odin va muri, iar Sif  - soția lui Thor, va rămâne fără păr. 


Această carte mi-a plăcut foarte mult, Neil Gaiman reușind să îmbine elementele de folclor norvegian/danez cu adaptările populare din filme sau din benzi desenate. Vă invit să aflați cum a primit Thor celebrul său ciocan Mjollnir, cum a scăpat Loki de furia zeilor și cum a supraviețuit lumea după celebrul Ragnarok – sfârșitul zeilor. 


Comentarii
Articole similare
Urmuz. 23 noiembrie 1923 urmuz. 23 noiembrie 1923 urmuz. 23 noiembrie 1923 Mihai Măniuțiu
Urmuz (pseudonimul literar al lui Demetru Dem. Demetrescu-Buzău), a fost fără doar și...
Viața secretă a marilor scriitori Viaţa secretă a marilor scriitori Viaţa secretă a marilor scriitori Robert Schnakenberg
Vreți să aflați lucruri mai puțin cunoscute din viața marilor scriitori? Ei bine,...
Tatuatorul de la Auschwitz Tatuatorul de la Auschwitz Tatuatorul de la Auschwitz Heather Morris
Tatuatorul de la Auschwitz prezintă povestea dureroasă a lui Lale Sokolov, un deținut...
O mie noua sute optzeci si patru O mie nouă sute optzeci şi patru O mie nouă sute optzeci şi patru George Orwell
În cartea „O mie nouă sute optzeci și patru” de George Orwell se...
Vraja corbilor Vraja corbilor Vraja corbilor Margaret Rogerson
Am savurat la maximum această carte! Special am citit-o mai încet pentru a mă...