TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Middlesex
Middlesex (Top 10+) Middlesex (Top 10+)
Jeffrey Eugenides

            Ne place poate să ne închipuim că suntem mai degrabă suma experienţelor, a cunoştintelor şi a tot ceea ce acumulăm pe parcursul vieţii, că ne formăm individualitatea în afara oricărui bagaj care călătoreşte în genele familiei fiecăruia. Însă această descotorosire mentala nu e posibilă pentru toţi, şi avem un exemplu în povestea lui Cal, care nu e doar povestea lui Cal, ci a familiei sale, a alegerilor lor, a locurilor în care au trăit şi a evenimentelor care le-au influenţat vieţile.

            Middlesex are ca subiect central efortul lui Callie/Cal de a înţelege şi accepta propria identitate sexuală, dar pe fundalul acestei teme se succed imagini vii din Smirna marelui incendiu, din Detroitul epocii industriale, împreună cu fragmente din viaţa unei familii greceşti imigrante în America tuturor posibilităţilor, imagini împletite ale unei copilării petrecute în miezul luptei dintre tradiţie şi noutate, între ideea de moştenire şi construire de sine în afara acesteia.

            Cartea lui Eugenides e un altfel de cronică de familie, una care îşi justifică propria curgere prin produsul final, ca o fotografie din satelit care cuprinde fluviul curgând din afluenţii proprii. 

Comentarii

comments powered by Disqus

ARTICOLE SIMILARE

Soţii şi concubine Soţii şi concubine Soţii şi concubine Su Tong
Femeile din lumea pe care o dezvăluie Su Tong în cele câteva povestiri care...
Un fel de basm Un fel de basm Un fel de basm Graham Joyce
Asemenea lui Vlad Zver, şi eu am rămas puţin contrariată de acest roman. Autorul...
Căzând în gol Căzând în gol Căzând în gol Joe Simpson
Fiecare experienţă pe munte este diferită, fie că vorbim de membrii aceleiaşi...
Aventura gărgăriţei Suzette Aventura gărgăriței Suzette Aventura gărgăriței Suzette Quentin Gréban
Nu este uşor să fii mic. În primul rând că eşti greu de observat şi te...
Pisica pierdută Pisica pierdută. O poveste adevărată despre iubire, disperare și tehnologie GPS Pisica pierdută. O poveste adevărată despre iubire, disperare și tehnologie GPS Caroline Paul
Wendy locuieşte împreună cu prietena ei Caroline într-un cartier de case...